Tenis

Vekić i Pliškova sjajno krenule pa izgubile u tri seta

Dario Dodić • subota, 20.01.2018.
Vekić i Pliškova sjajno krenule pa izgubile u tri seta
Foto: EPA

Donna Vekić i Krystina Pliškova zaustavljene su u drugom kolu turnira ženskih parova na Australian Openu. Sjajno su krenule Hrvatica i Čehinja, ali su na kraju upisale poraz...

Samo 16 minuta trebalo je Donni Vekić i Krystini Pliškovoj za osvajanje prvog seta u drugom kolu turnira ženskih parova na Australian Openu. Uraganski su krenule Hrvatica i Čehinja protiv ukrajinsko-australske kombinacije Kičenok - Rodionova, ali su slabo završile meč.

Samo dva poena na svom su servisu u prvom setu izgubile Pliškova i Vekić, uzele su dvaput servis protivnicama, svakoj po jednom i prvi set uzele sa 6:1.

Uzvratile su Nadija Kičenok i Anastazija Rodionova u drugom setu. Počele su posustajati Čehinja i Hrvatica na svom servisu, u drugom i četvrtom gemu spasile su po jednu break-loptu, ali u šestoj igri nisu, Ukrajinka i Australka dolaze do breaka, a posljedično i do seta sa 6:3.

Neizvjesno je bilo u odlučujućem setu, bolje su ga otvorile Vekić i Pliškova, stigle su i do breaka u četvrtom gemu, ali na servisu za set, pri vodstvu 5:3, posustale su i ispustile servis. Set se rješavao u tie-breaku koji su bolje odradile Kičenok i Rodionova, s laganih 7:2 dolaze do pobjede i plasmana u osminu finala turnira.

Australian open, parovi, žene, drugo kolo:
Kičenok/Rodionova (Ukr/Aus) - Vekić/Pliškova (Hrv/Češ) 1:6, 6:3, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!