Zimski sportovi

Kristoffersen napokon pobijedio Hirschera u Kitzbuhelu, Vidović 20.

Slavko Boldin • nedjelja, 21.01.2018.
Kristoffersen napokon pobijedio Hirschera u Kitzbuhelu, Vidović 20.
Foto: EPA

Sjajan niz od pet uzastopnih pobjeda u slalomu Marcela Hirschera okončan je u "njegovom dvorištu", u Kitzbuhelu. Norvežanin Henrik Kristoffersen dočekao je prvu pobjedu u sezoni u sedmom slalomu, što mu je 16. pobjeda u karijeri...

Kraj programa u Kitzbühelu tradicionalno je obilježio muški slalom. Niz Ganslern stazu preko noći napadalo je 30 centimetara svježeg snijega, no intervencijom organizatora to nije stvaralo probleme skijašima. Zahtjevan prvi slalom najbolje su odradili Henrik Kristoffersen i Michael Matt, dok je Marcel Hirscher na trećem mjestu zaostajao čak sekundu i pet stotinki.

U drugoj vožnji najviše je napredovao Francuz Victor Muffat-Jeandet, koji je nakon 12. mjesta u prvom laufu na kraju završio tik ispod postolja. Prvi put među trojicom najboljih u današnjoj utrci našao se Švicarac Daniel Yule, s dvije ujednačene vožnje.

Hirscher je odlično odradio svoj drugi nastup, no veliki zaostatak iz prve vožnje odnio mu je bitku za novo slavlje. Najveći tragičar dana postao je Michael Matt, koji je nakon izvrsnih prolaza s pogrešne strane ušao u vertikalu i tako završio bez bodova. Kristoffersen nije ispustio priliku, ponovio je sjajno skijanje iz prve vožnje pa smo, umjesto ljutnje i grimasa, na njegovom licu napokon ugledali izraz zadovoljstva.

Embed from Getty Images

Za dobre vijesti za hrvatsko skijanje pobrinuo se Matej Vidović, koji je treći put u karijeri osvojio bodove. Nakon 27. vremena u prvom nastupu, Vidović je vrlo dobro skijao i u drugoj vožnji, no načinio je jednu pogrešku u srednjem dijelu staze i završio na 20. mjestu, što mu je najbolji rezultat u Svjetskom kupu dosad. Elias Kolega prvu vožnju završio je na 43. poziciji.

Skijaši su ponovno u akciji već u utorak, kada slijedi tradicionalni noćni slalom u Schladmingu.

Kitzbühel (AUT), slalom (m):
1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:48.49
2. Marcel Hirscher (AUT) +0.97
3. Daniel Yule (ŠVI) +1.35
4. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +2.16
5. Manuel Feller (AUT) +2.22
6. Ramon Zenhaeusern (SVI) +2.34
7. Jonathan Nordbotten (NOR) +2.55
8. Clement Noel (FRA) +2.63
9. Dave Ryding (VBR) +2.79
9. Manfred Moelgg (ITA) +2.79
...
20. MATEJ VIDOVIĆ (HRV) +4.32
43. ELIAS KOLEGA (HRV) (prva vožnja)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!