Košarka

VIDEO: Sjajni Šarić predvodio Sixerse i nastavio niz, Bender ponovno u petorci Sunsa

Branimir Korać • utorak, 23.01.2018.
VIDEO: Sjajni Šarić predvodio Sixerse i nastavio niz, Bender ponovno u petorci Sunsa
Foto: EPA

Dario Šarić i Dragan Bender noćas su bili u akciji u NBA ligi, a Šarić je odigrao još jednu izvrsnu utakmicu. Unatoč njegovom jako dobrom nastupu, Sixersi nisu uspjeli doći do pobjede u gostima kod Memphisa...

Dario Šarić odigrao je sjajno protiv Memphisa, predvodio Sixerse, ali Memphis je ipak u završnici odnio pobjedu i preokretom u posljednjih 12 minuta slavio 105:101. Hrvatski košarkaš 23. put zaredom upisao je dvoznamenkasti broj poena što mu je najduži niz u NBA karijeri.

Međutim niti sjajni Šarić nije spriječio poraz, Memphis je uz neočekivanu pomoć Mykea Henryja koji je u trećoj četvrtini upisao svoje prve NBA poena, a u četvrtoj dodao ih još devet te tako poveo preokret koji je Memphisu donio pobjedu.

"Život brzo prolazi i sve se događa jako brzo stoga moraš biti spreman za promjene. Bio sam spreman, idem dan po dan i vidjet ćemo što sutra donosi", ističe Henry koji je u siječnju stavio potpis na ugovor s Memphisom.

Philadelphia je tijekom drugog poluvremena imala 15 razlike, vodila je s dvoznamenkastom prednosti i u posljednjoj dionici, ali joj se još jednom dogodilo da nije uspjela privesti susret kraju.

Šarić je za 35 minuta ubacio 22 poena (4/7 za dva, 3/4 za tri, 5/5 slobodna), uhvatio deset skokova i podijelio dvije asistencije. Timothe Luwawu-Cabarrot dodao je 20 poena, a Joel Embiid 15 poena i 14 skokova. Kod Memphisa Marc Gasol upisao je 19 poena i šest skokova, a Tyreke Evans 18 poena i osam asistencija.

Milwaukee Bucksi uručili su otkaz Jasonu Kiddu na dan kada su im u goste dolazili Phoenix Sunsi. Unatoč tome što su igrači ostali neugodno iznenađeni otkazom Kiddu, izvukli su pobjedu 109:105 iako su značajno oslabljeni Sunsi stvorili dosta problema renomiranom protivniku.

Kod domaćina nije nastupio Giannis Antetokounmpo za kojeg se tvrdi kako je najteže podnio odlazak Kidda. no Grk je bio prekrižen za nastup još prošli tjedan kada je postalo poznato da će zbog ozljede pauzirati neko vrijeme.

Čovjek odluke bio je Khris Middleton koji je u završnici ubacio važne poene te bio prvi strijelac susreta s 35 poena i šest skokova. Malcolm Brogdon dodao je 32 poena.

Kod Sunsa TJ Warren ubacio je 23 poena, a Greg Monroe 19 poena uz sedam skokova. Dragan Bender odradio je 28 minuta i ubacio sedam poena (2/3 za dva, 1/1 za tri) te uhvatio tri skoka i podijelio dvije asistencije.

Dva produžetka odigrana su u New Orleansu gdje su Pelicansi uspjeli izvući pobjedu protiv Bullsa. Teškom mukom su slavili 132:128 unatoč velikoj utakmici DeMarcusa Cousinsa i Anthonyja Davisa.

Justin Holiday s linije slobodnih bacanja na samom kraju regularnog dijela donio je Bullsima produžetak, a u prvom produžetku imali su i šut za pobjedu, ali nisu ga pogodili. U drugom produžetku Bullsi su pali, a Cousins je u završnici s linije slobodnih bacanja stavio točku na i.

Cousins je susret završio s čak 44 poena, 24 skoka i deset asistencija, a Davis je dodao 34 poena, devet skokova i pet asistencija. Kod Bullsa po 22 poena upisali su Robin Lopez i Jerian Grant (13 asistencija, pet skokova) dok je Lauri Markkanen ubacio 14 poena i uhvatio 17 skokova.

Ružan poraz upisali su Washington Wizardsi koji su gostovali kod Dallasa i izgubili čak s 98:75. Dallas je zaustavljanjem Johna Walla i Bradleyja Beala odradio najveći dio posla i spriječio Wizardse da se razigraju.

Beal je susret završio s 18 poena uz šut 4/14, a Wall je dodao 11 poena uz šut 4/15. Kod Dallasa istaknuo se Harrison Barnes s 20 poena i deset skokova.

Sjajnu utakmicu odigrao je Andrew Wiggins, a njegovi Timberwolvesi slavili su kod Clippersa 126:118. Wiggins je ubacio 40 poena dok je Jeff Teague dodao 30. Pobjedu su upisali i bez Jimmyja Butlera, a domaćinu nije pomoglo 32 poena, 12 skokova i 12 asistencija Blakea Griffina.

Houston Rocketsi su upisali pobjedu iako su ubacili manje od 100 poena. U Texasu su bili bolji od Miamija s 99:90 u susretu u kojem je James Harden upisao 26 poena i pet asistencija. Na drugoj strani Hassan Whiteside završio je s 22 poena i 13 skokova.

Jamal Murray još jednom je pokazao veliki potencijal te je s ubačenih 38 poena predvodio Nuggetse u pobjedi protiv Blazersa. U tijesnom dvoboju Damian Lillard kod gostiju je ubacio 25 poena.

NBA:
Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 105:101
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 109:105
Charlotte Hornets - Sacramento Kings 112:107
Atlanta Hawks - Utah Jazz 104:90
New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 132:128 dva produžetka
Houston Rockets - Miami Heat 99:90
Dallas Mavericks - Washington Wizards 98:75
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 104:101
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 118:126

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!