Tenis

Marach i Pavić ušli u polufinale Australian Opena i nastavili niz bez poraza u 2018. godini

Sportnet • srijeda, 24.01.2018.
Marach i Pavić ušli u polufinale Australian Opena i nastavili niz bez poraza u 2018. godini
Foto: EPA

Već 12. meč ove sezone odlični Mate Pavić i njegov partner u igri parova, Oliver Marach, ne znaju za poraz. Nakon dvije osvojene titule u 2018. godini, smiješi im se ulazak u još jedno finale Grand Slam turnira...

PIŠE: Jan Šneler

Hrvatski tenisač i trenutno najbolji hrvatski igrač u parovima, Mate Pavić na korak je do trećeg Grand Slam finala u karijeri. Prije dvije godine s njemačkom tenisačicom Laurom Siegemund osvojio je US Open u mješovitim parovima, dok je prošle sezone s Marachom izgubio u finalu Wimbledona u konkurenciji muških parova.

Iskusno i rutinski odradili su Marach i Pavić prvi set koji je trajao 37 minuta. Odmah u prvom gemu oduzeli su servis Daniellu i Inglotu te mirno priveli set kraju i slavili sa 6:4. Mogli su Marach i Pavić doći i ranije do seta te imati prvi servis u drugom setu, no nisu uspjeli u devetom gemu iskoristiti četiri break, odnosno set lopte.

U drugom setu, prilika za break nije bilo, barem što se tiče hrvatsko-austrijskog para. Tek dvije šanse imali su Daniell i Inglot u 12. gemu kada su došli na velikih 15:40. Ipak, Marach i Pavić su se uspjeli izvući te je set otišao u tie-break. Tu su Daniell i Inglot imali strašan početak te su poveli s velikih 5:0. Koliko god nevjerojatno zvučalo, Marach i Pavić uspjeli su se vratiti te čak povesti sa 6:5. Svako daljnje vodstvo hrvatsko-austrijskog para značilo je i meč loptu. Nažalost ne samo da nisu iskoristili tri meč lopte, već su i pri vodstvu suparnika 11:10 izgubili servis te izgubili set.

Treći set bio je preslika drugoga s jedinom razlikom kako break prilika nije bilo. Oba para su servirala dobro, sigurno i meč je otišao u novi tie-break. Ovoga puta Marach i Pavić su bolje krenuli i poveli s 4:1. Taman kada su trebali finiširati meč, izgubili su servis i omogućili Daniellu i Inglotu da se vrate u set. Ipak, već u sljedećem gemu ponovno oduzimaju servis protivnicima i konačno slave sa 7:5 u 13. igri.

U polufinalu koje je na rasporedu u petak u ranim jutarnjim satima, Marach i Pavić igrat će protiv McLachlana i Struffa koji su u četvrtfinalu izbacili prve nositelje Mela i Kubota.

Australian open, parovi(m), četvrtfinale:
Marach/Pavić (7) - Daniell/Inglot 6:4 (10)6:7 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!