Rukomet

Dinart: "Najvažnije na natjecanju tek je pred nama"

Sportnet • četvrtak, 25.01.2018.
Dinart: "Najvažnije na natjecanju tek je pred nama"
Foto: FaH

I dok hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji slijedi borba za petu poziciju na Europskom prvenstvu, Francuska nastavlja pobjednički niz i u pravom raspoloženju dočekuje polufinale sa Španjolskom. Unatoč zadovoljstvu do sada učinjenim Didier Dinart apostrofira kako najvažnije utakmice tek dolaze...

"Atmosfera je bila sjajna, i ja i ostatak momčadi sretni smo zbog pobjede u takvim uvjetima, posebno zbog toga što utakmica nije bila laka za riješiti. Igrali smo dobro čitav susret, kako u obrani tako i u napadu", kratko je nakon dvoboja s Hrvatskom prokomentirao Dika Mem.

Izbornik i dalje neporažene Francuske Didier Dinart zadovoljan je snagom momčadi prilikom hrvatskog pokušaja vraćanja u igru, a u izjavi za francuske medije izdvojio je igru jednog pojedinca.

"Vrlo lako smo mogli ispustiti pobjedu iz ruku, ali momčad je ostala na pravom putu i u pravom ritmu. Uspjeli smo pronaći način i da protiv Hrvatske napravimo određene rotacije, a moje najveće zadovoljstvo leži u predstavi Romaina Lagardea koji je preuzeo odgovornost i istaknuo se i u napadu i u obrani. Dobro je kada mladi igrač ima priliku tako zaraditi samopouzdanje, ovo je vrsta susreta kakva takvim igračima pomaže rasti u karijeri. Najvažnije na natjecanju tek je pred nama."

A zadovoljstvo svojom predstavom nije mogao sakriti niti sam Lagarde, pritom dodavši kako ipak nije očekivao toliku priliku u dvoboju s Hrvatskom.

"Iskreno, nisam očekivao da ću na ovom susretu upisati toliku minutažu iako nam izbornik stalno ponavlja kako svi moramo biti spremni u svakom trenutku. Sretan sam zbog minutaže, sretan sam zbog pobjede. Uspio sam se pokazati u nekim fazama igre i pri tome pomoći momčadi. Polufinale je osigurano, ne bi bilo bolje niti u snovima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!