Košarka

Irving ultimativno tražio odlazak, prijetio odlaskom na operaciju

Branimir Korać • četvrtak, 25.01.2018.
Irving ultimativno tražio odlazak, prijetio odlaskom na operaciju
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi nalaze se u dubokoj krizi, atmosfera je prilično loša, a kako lokalni mediji doznaju, još od ljeta dosta toga ne štima u Cavsima. Sve je počelo traženjem tradea Kyrieja Irvinga...

Razmjena u kojoj su glavne zvijezde bili Kyrie Irving i Isaiah Thomas jedna je od onih koje su obilježile proteklo ljeto. Danas je jasno da su u ovom trenutku bolje prošli Celticsi, a koliko će dobro proći Cavsi, bit će jasnije nakon drafta kada se vidi kako su iskoristili pickove koje su dobili u tom tradeu.

Kako javlja cleveland.com, nije bilo nikakve šanse za daljnje nastupe zajedno Irvinga i LeBrona Jamesa, a nijedna strana to ne negira niti potvrđuje. Naime Irving je htio izaći iz sjene Jamesa smatrajući kako je to dobro i za njega i njegov brand.

Irving je imao ugovor s Cavsima u trajanju od dvije godine i Dan Gilbert nije ga morao pustiti, ali pred vlasnikom Cavsa bio je ultimatum - Irving je jasno poručio kako će otići na operaciju i propustiti sezonu ako ga ne razmijene.

Naime Irving je trebao na lakši operativni zahvat, mogao ga je obaviti u predsezoni, ali je rekao kako će to u tom slučaju obaviti što kasnije, neće se pojaviti u kampu Cavsu i tako će Cleveland ostati bez razigravača.

Gilbert je tu odlučio razmijeniti Irvinga, u priču je ušao Boston, a dogovor se odužio nakon što su Cavsi saznali za ozljedu Thomasa poslije čega su tražili i dodatni pick na draftu.

Thomas se vratio na parket, ali trebat će mu vremena da dosegne pravu formu, trenutno je na najlošijim postocima šuta u karijeri. Problem je i s Jaeom Crowderom od kojeg su Cavsi dosta očekivali, a on igra daleko ispod očekivane razine.

Crowder je izgubio mjesto u početnoj petorci pa će tako od prve minute protiv Pacersa u petak zaigrati Tristan Thompson koji će preuzeti poziciju centra, a Kevin Love ide na četvorku.

Cavsi su proteklih dana imali mobilizaciju, bilo je dosta ružnih riječi nakon sramotnog poraza protiv Oklahoma City Thundera i vidjet ćemo što će na kraju ove krizne odluke značiti za rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani26.01.2018. u 14:10
    Glasine
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik26.01.2018. u 10:59
    Čovjek nije htio izdržat da Lebron drži cijelu organizaciju u šaci, hoće ili neće potpisat, ostat ili otići, nego se lijepo pokupio u Boston! Najpametniji potez koji je mogao napraviti.
    Obrisan korisnik
  • ManchaVerde26.01.2018. u 00:09
    "Irving je htio izaći iz sjene Jamesa smatrajući kako je to dobro i za njega i njegov brand" Bljuje mi se od danasnjeg sporta
    ManchaVerde