Tenis

Čilić protiv Federera u finalu: "Vidjeli smo protiv Rafe i Edmunda Marinovu snagu"

Branimir Korać • petak, 26.01.2018.
Čilić protiv Federera u finalu: "Vidjeli smo protiv Rafe i Edmunda Marinovu snagu"
Foto: EPA

Roger Federer lakoćom je došao do finala Australian Opena, Korejac Hyeon Chung predao mu je meč u drugom setu zbog problema sa žuljevima...

Žuljevi su zaustavili Marina Čilića u finalu Wimbledona, ali i sada Hyeona Chunga u polufinalu Australian Opena. Roger Federer u oba slučaja bio je na drugoj strani, prošao je u finale Australian Opena gdje ga očekuje upravo Čilić.

Chung iza sebe ima dva najbolja tjedna u karijeri, igrao je sjajno, izbacio Novaka Đokovića, ali ovdje nije uspio napraviti novo iznenađenje. Federer je vodio vrlo uvjerljivo kada je Chung odlučio predati meč.

Prvi set Federer je dobio s uvjerljivih 6:1 iako je ubacio samo 32 posto prvog servisa. Nakon što je u drugom setu Chung izgubio servis i Federer poveo s 3:1, pozvao je liječničku pomoć, dobio je bandažu, ali nije dugo izdržao.

Nakon 5:2 za Švicarca, prišao je sucu i predao meč.

"Prvi set činio mi se normalnim, nisam znao da protivnik ima problema. U drugom setu osjetio sam da je sve sporiji, imao je problem sa žuljevima, a to je vrlo bolno i situaciju samo pogoršavate. Sretan sam što sam u finalu, ali nije mi drago da sam u njega ušao na ovaj način", rekao je Federer.

U finalu ga čeka Marin Čilić s kojim ima pozitivan omjer, ali nije zaboravio onaj poraz iz US Opena 2014. godine.

"Vidjeli smo protiv Rafe i Edmunda Marinovu snagu. On je stvarno dobar dečko, imao je u finalu Wimbledona iste probleme kao Chung ovdje, ali sada će mu pomoći dva dana odmora i to što nije imao težak polufinalni meč. Vidjet ćemo svježeg Marina. Nedavno smo zajedno trenirali, obojica smo bili na Maldivima na odmoru, tražili smo trening partnera i našli se", dodaje Federer.

Federer zasad ima pet osvojenih titula u Melbourneu te će tražiti šestu čime bi se izjednačio s Novakom Đokovićem i Royom Emersonom. Marin i dalje ima jednu titulu, a ovo mu je treći ulazak u finale.

Australian Open, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 2) - Hyeon Chung (Južna Koreja) 6:1, 5:2 predaja Chunga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!