Tenis

VIDEO: Caroline Wozniacki u spektakularnom finalu dohvatila prvi Grand Slam u karijeri!

Dario Dodić • subota, 27.01.2018.
VIDEO: Caroline Wozniacki u spektakularnom finalu dohvatila prvi Grand Slam u karijeri!
Foto: EPA

U spektakularnom završnom meču finala ženskog turnira na Australian Openu do prve Grand Slam titule u karijeri stigla je Caroline Wozniacki. U neizvjesnom i preokreta punom meču Dankinja je nakon gotovo tri sata igre svladala Simonu Halep s 2-1 u setovima...

Dvoboj dostojan finala prvog Grand Slama godine u Rod Laver Areni odigrale su prva i druga tenisačica svijeta, Simona Halep i Caroline Wozniacki. Prvi put u Open eri dvije najbolje tenisačice svijeta igrale su Grand Slam finale. Da stvar bude još zanimljivija, i Halep i Wozniacki u finale su ušle bez osvojenog Grand Slama u karijeri.

Dankinja je umalo zapela protiv hrvatske tenisačice Jane Fett u drugom kolu, ali je izvukla prednost Fett 5:1 i 40:15 u završnom setu, dok je Halep spašavala meč-loptu protiv Lauren Davis u trećem kolu. Prvi put u Open eri obje su finalistice na putu do nekog Grand Slam finala spašavale meč-lopte.

Bolje je u dvoboj ušla druga igračica svijeta, Wozniacki. Prvom je prilikom dohvatila break, pri rezultatu 5:3 servirala za set, ali probudila se Rumunjka, vratila break i dogurala do tie-breaka. Činilo se da se stvari okreću na mlin Rumunjke, ali u tie-breaku je Wozniacki odigrala puno bolje, sa 7:2 uzima prvi set.

U trećoj igri drugog seta Halep je jedva spasila servis. Imala je Dankinja četiri break-lopte, no provukla se prva igračica svijeta. Bilo je jasno da joj nije dobro, 30 stupnjeva u Rod Laver Areni nije pomoglo, pri rezultatu 3:2 Halep je zatražila medicinski time-out.

Deset minuta trajala je pauza zbog vrućine, a na teren se vratila vidno bolja Halep. Rumunjka uzima break u osmoj igri, a zatim servira za set. Dvije je set-lopte spasila Daninja, imala je i break-loptu za povratak u set, ali izdržala je Halep i sa 6:3 stigla do izjednačenja.

Činilo se kako je Halep iscrpljena i da će Wozniacki lako do pobjede kada je na otvaranju trećeg seta, odmah u drugoj igri, stigla do breaka. Uslijedilo je niz breakova, koji je zaustavila Halep zadržavši servis za 3:3. Novim breakom Halep dolazi do preokreta i prednosti, ali nije izdržala. Wozniacki od zaostatka 3:4 osvaja tri gema zaredom, prvom meč-loptom dolazi do prvog Grand Slama karijere i svjetskog broja 1.

Australian Open, žene, finale:
Caroline Wozniacki (DAN, 2) - Simona Halep (RUM, 1) 7:6(2), 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!