Košarka

VIDEO: Bogdanović i Hezonja odlični u pobjedama svojih momčadi, Šarić nastavio dvoznamenkasti niz

Branimir Korać • četvrtak, 01.02.2018.
VIDEO: Bogdanović i Hezonja odlični u pobjedama svojih momčadi, Šarić nastavio dvoznamenkasti niz
Foto: EPA

Vrlo dobri nastupi Bojana Bogdanovića i Marija Hezonje u noćašnjim NBA utakmicama, a Dario Šarić stigao je do 28. utakmice u nizu s dvoznamenkastim brojem poena. Do pobjede je došao Dragan Bender s Phoenix Sunsima...

Indiana Pacersi upisali su treću uzastopnu pobjedu slaveći na svom parketu protiv Memphis Grizzliesa 105:101. Vrlo dobar nastup Pacersa koji su i drugi put ove sezone tijesno svladali Grizzliese koji u ovom susretu nisu koristili usluge Tyrekea Evansa. Razlog je skori trade koji Memphis pokušava odraditi i riješiti se Evansa u skoroj budućnosti.

Vrlo dobru utakmicu odigrao je Bojan Bogdanović koji je predvodio strijelce Indiane i prvi put još od 27. studenog i pobjede protiv Orlanda prebacio je 20 poena. Na parketu je proveo 35 minuta i za to vrijeme ubacio 21 poen (4/5 za dva, 3/7 za tri, 4/6 slobodna) uz pet skokova i tri osvojene lopte.

Memphis je zadnje poene na susretu ubacio dvije minute prije kraja kada je Selden pogodio tricu za 101:100, a nakon toga su Myles Turner i Bogdanović s linije slobodnih bacanja osigurali pobjedu Pacersa.

Osim Bogdanovića kod Pacersa su se istaknuli i Darren Collison sa 16 poena te Turner s 15 poena i 11 skokova. Kod poraženih Wayne Selden bio je na 24 poena (6/10 trica), a Marc Gasol dodao je 23 poena, devet skokova i šest asistencija.

Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Mario Hezonja, a Orlando Magic imao je svoju najbolju šutersku večer ove sezone slaveći protiv Los Angeles Lakersa 127:105. Orlando je potpuno kontrolirao utakmicu i na kraju je zasluženo slavio s visokom prednosti.

Magic je šutirao za tri poena 18/32 što je visokih 56 posto, imao je i 28 asistencija te na kraju zasluženo slavio. Posebno efikasan Magic je bio u trećoj dionici kada je ubacio čak 43 poena i tu se potpuno odvojio.

Hezonja je s klupe odradio vrlo kvalitetnih 25 minuta, ubacio je 14 poena uz šut 1/3 za dva i 4/5 za tri poena, a tome je dodao i četiri skoka i tri asistencije.

Iako je večer ranije odigrao vrlo dobro startavši u petorci umjesto Aarona Gordona, Hezonja je prebačen na klupu, a u petorci je krenuo Marreese Speights koji je na kraju bio i najefikasniji kod Magica s 21 poenom. 19 poena (5/7 trica) dodao je Evan Fournier.

Kod Lakersa po 20 poena upisali su Julius Randle (devet skokova) i Jordan Clarkson (pet skokova).

Dario Šarić odigrao je svestranu utakmicu unatoč dosta lošem šutu, ali Philadelphia nije uspjela slaviti protiv Brooklyn Netsa. Sixersi su poraženi u zanimljivom susretu u kojem su Netsi prekinuli niz od četiri poraza.

Protiv svoje bivše momčadi zaigrali su Jahlil Okafor i Nik Stauskas, nisu imali veliku minutažu, ali su na kraju pružili doprinos. "Lagao bih kada bih rekao da se ne osjećam sjajno. Lijep je osjećaj i za Nika i za mene što smo mogli pomoći u ovoj pobjedi", rekao je Okafor.

Netsi su pobjedu osigurali odličnim ulaskom u posljednju četvrtinu kada su napravili seriju 11:0, preuzeli kontrolu nad susretom i do kraja više nisu imali problema.

Šarić je igrao 33 minute i za to vrijeme ubacio 12 poena uz šut 1/8 za dva, 2/4 za tri te 4/4 slobodna, uhvatio je šest skokova, podijelio četiri asistencije te osvojio tri lopte.

Joel Embiid bio je najbolji s 29 poena i 14 skokova, Ben Simmons dodao je 24 poena i sedam asistencija, a JJ Redick 20 poena. Kod pobjednika Spencer Dinwiddie ubilježio je 27 poena, D'Angelo Russell 22 poena uz pet skokova, a Jarrett Allen 16 poena uz 12 skokova.

Phoenix Sunsi svladali su Dallas Maverickse sa 102:88, ali utakmicu je obilježila teška ozljeda rezervnog playa Sunsa Isaiaha Canaana. Canaan je u završnici prve četvrtine išao u prodor, nezgodno doskočio i slomio nogu te ga očekuje dugačka pauza.

Unatoč tome Sunsi su ipak uspjeli privesti utakmicu kraju na željeni način i upisati prvu pobjedu nakon pet uzastopnih poraza.

Dragan Bender je kod Sunsa odradio 21 minutu što je najviše od igrača s klupe, ubacio je četiri poena (2/3 za dva, 0/2 za tri), uhvatio pet skokova i podijelio dvije asistencije.

Josh Jackson s 21 poenom i osam skokova bio je najefikasniji, TJ Warren dodao je 20 poena, a Marquese Chriss 15 poena i 12 skokova. Kod Dallasa Dennis Smith ubacio je 17 poena uz šest asistencija, Harrison Barnes upisao je 15 poena uz devet skokova, a Dirk Nowitzki 14 poena uz deset skokova.

Cleveland Cavaliersi slavili su protiv Miamija 91:89, a pobjedu im je donijela dobra obrana što je netipično za ove Cavalierse. James Johnson je imao priliku za izboriti produžetak, ali LeBron James ga je zaustavio i Cavsi su upisali pobjedu.

Upravo James predvodio je Cavse s 24 poena, 11 skokova i pet asistencija, a Channing Frye s klupe je dodao 16 poena. Goran Dragić kod Miamija ubacio je 18 poena uz šest asistencija, Josh Richardson 15 poena, a Justise Winslow uhvatio je deset skokova.

Boston Celticsi i bez Kyrieja Irvinga pregazili su New York Knickse. Vrlo dobar nastup Celticsa koji su slavili 103:73, a jednu od najboljih utakmica u karijeri odradio je Terry Rozier. Rozier je stigao do triple-double učinka sa 17 poena, 11 skokova i deset asistencija, a Marcus Morris ubacio je 20 poena i pet skokova. Kod Knicksa Enes Kanter ubacio je 17 poena uz 17 skokova, a Kristaps Porzingis 16 poena.

Portland Trail Blazersi svladali su Chicago Bullse uz sjajan nastup CJ-a McColluma koji je samo tri četvrtine bio na parketu i ubacio čak 50 poena. Samo u prvoj četvrtini ubacio ih je 28 i tako srušio rekord Blazersa po broju poena u jednoj dionici.

NBA:
Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 105:101
Orlando Magic - Los Angeles Lakers 127:105
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 116:108
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 102:88
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 91:89
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 110:123
Boston Celtics - New York Knicks 103:73
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 124:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!