Tenis

Bez Čilića u petak, kreću Ćorić i Galović: "Bilo bi preriskantno odmah staviti Marina"

Branimir Korać • četvrtak, 01.02.2018.
Bez Čilića u petak, kreću Ćorić i Galović: "Bilo bi preriskantno odmah staviti Marina"
Foto: FaH

Poznat je raspored odigravanja mečeva Davis Cup dvoboja između Hrvatske i Kanade, a najvažnija vijest je da prvog dana na terenu neće biti Marin Čilić...

Dvoboj u Osijeku otvorit će u 14 sati Borna Ćorić i Peter Polansky, a nakon njih igraju Viktor Galović i Denis Shapovalov.

Viktoru Galoviću bit će to prvi veliki Davis Cup nastup, a imat će priliku osjetiti atmosferu u meču Ćorića i Polanskog.

"Teško je sada biti pametan i reći je li bolje igrati prvi i odmah izaći na teren ili igrati kao drugi i malo osjetiti atmosferu gledajući meč prije tebe. Ovisno o igraču, meni bi možda bilo lakše igrati drugi kada već nešto znaš. S naše strane dobro je da Borna otvara jer je favorit u svom meču i ako sve bude u redu trebali bi povesti s 1:0", kaže izbornik Željko Krajan i dodaje:

"Borna je definitivno favorit. Protiv Polanskog, doma na zemljanoj podlozi sigurno je favorit. Treba biti oprezan, Polansky nije zvučno ime, ali ima solidne rezultate, igra dobar tenis i treba biti spreman."

Marin Čilić propušta prvi dan, ali ostaje opcija nastupa u parovima u subotu gdje su trenutno prijavljeni Ivan Dodig i Franko Škugor, te u singlu u nedjelju.

"Marin nije sto posto spreman. Nema nikakvih problema, nema ozljeda, nije niti toliko umoran, ali jednostavno nije potpuno spreman. Bilo bi preriskantno staviti ga sutra pa da se meč oduži ili dođe do nekakve ozljede pa bi ga izgubili za ostale dane vikenda, ovako možemo računati da ga imamo na raspolaganju za sljedeće dane."

Borna Ćorić već je igrao protiv Petera Polanskog i izgubio, no morat će se još malo podsjetiti kako njegov protivnik igra.

"Polansky nije lagan protivnik, jednom sam izgubio protiv njega prije nekoliko godina na Challengeru u SAD-u. Nakon toga nismo igrali i moram se malo informirati o njemu, ne znam baš toliko puno i moram pogledati neki njegov meč. Za sebe mogu reći kako sam se super pripremio, zdrav sam i nadam se najbolje."

Viktor Galović ima težak posao u drugom meču, protivnik je Denis Shapovalov, ali Galović vjeruje da može do pobjede.

"U Bogoti sam probio led i vidio kako je igrati Davis Cup, no ovo je ipak potpuno drugačiji meč i bod je tu važan. Nisam očekivao da ću igrati tako dobro na zemlji u dvorani, ali na treninzima je sve bilo super. Vjerujem da bih mogao do pobjede. Možda će u prvih nekoliko gemova biti malo treme, ali moram dobro krenuti, dobrim servisom na njegov bekhend i dobar ulazak u meč je ključ svega."

Raspored igranja, petak, 14 sati:
Borna Ćorić - Peter Polansky Viktor Galović - Denis Shapovalov

subota, 14 sati
Ivan Dodig, Franko Škugor - Daniel Nestor, Vasek Pospisil

nedjelja, 14 sati
Borna Ćorić - Denis Shapovalov
Viktor Galović - Peter Polansky.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!