Košarka

Nikola Mirotić ide u Pelicanse, Bullsi dobivaju tri iskusna igrača i pick na draftu

Branimir Korać • četvrtak, 01.02.2018.
Nikola Mirotić ide u Pelicanse, Bullsi dobivaju tri iskusna igrača i pick na draftu
Foto: EPA

Bilo je izvjesno da će Nikola Mirotić biti tradean u narednih nekoliko dana, a razmjena se dogodila ovog četvrtka i španjolski reprezentativac seli u New Orleans Pelicanse...

Još nakon što su Chicago Bullsi u srijedu potvrdili kako Nikola Mirotić neće igrati u narednim utakmicama kako bi se odradio posao oko razmjene, bilo je jasno da se nešto ozbiljno kuha i da je Mirotić na izlaznim vratima.

Već dan kasnije stigla je potvrda, Mirotić seli u New Orleans Pelicanse koji su se morali odreći trojice igrača i izbora na draftu kako bi ga doveli.

Tako u suprotnom smjeru idu turski centar Omer Asik koji je već nosio dres Bullsa, Tony Allen i Jameer Nelson.

Riječ je o igračima s puno iskustva koji bi mogli pomoći Bullsima u rotaciji. Allen i Nelson na kraju sezone su slobodni igrači i oslobodit će manji dio prostora pod salary capom, a Asik ima ugovor još sljedeću sezonu nakon čega ima player option i moći će odlučiti o nastavku karijere. Osim njih, Bullsi su dobili i izbor prve runde drafta ove godine.

Mirotić će biti odmah od pomoći Pelicansima, bio je jedna od najvažnijih karika Bullsa ove sezone što pokazuje i prosjek od 16.8 poena i 6.4 skokova po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!