Tenis

Kasatkina propustila slaviti protiv Mladenović, Kvitova koncentriranom igrom prošla u finale

Sportnet • subota, 03.02.2018.
Kasatkina propustila slaviti protiv Mladenović, Kvitova koncentriranom igrom prošla u finale
Foto: EPA

U čudnom meču punom preokreta, 23. tenisačica svijeta, Daria Kasatkina nije uspjela iskoristiti priliku koju joj je nudila Mladenović i proći u finale turnira u Sankt Petersburgu...

PIŠE: Jan Šneler

Petra Kvitova dobrom igrom u prvom setu potpuno je demoralizirala njemačku tenisačicu Juliu Goerges. Kvitova je imala nekoliko break lopti koje nije iskoristila no uspjela je u sedmom gemu obraniti velikih 0:40 koje je Goerges imala na njen servis.

U devetom gemu, Goerges ipak radi break i dolazi do servisa za set, no Kvitova pokazuje odličnu igru, koncentriranost i vraća izgubljeno. Konačno, u 12. gemu, Kvitova dolazi do 0:40 i iz trećeg pokušaja uzima break i set.

Drugi set pružio je manje drame nego prvi. Tenisačice su jako dobro servirale te prilika za break gotovo pa nije niti bilo. U petom gemu, Goerges iskorištava break šansu, uzima servis Kvitovoj i do kraja seta održava tu prednost te izjednačava.

U ključnoj, trećoj dionici meča, češka tenisačica ponovno je vratila onu igru koja ju je krasila u prvom setu. Uzela je već u drugom gemu servis suparnici te došla do vodstva 4:1. Sve je vodilo u željenom smjeru za Kvitovu, a u osmom gemu još je jednim breakom potpuno zaključila meč i sa 6:2 osvojila treći set.

Meč između domaće tenisačice Kasatkine i francuske igračice i 10. na svijetu, Mladenović, obilježen je brojnim breakovima i slabijim izdanjima obiju igračica. U prvom setu, Kasatkina je imala sve u svojim rukama. Povela je s 3:1 te usprkos vraćanju breaka Mladenović u petom gemu, ponovno oduzela servis protivnici kod vodstva 4:3.

Upravo taj drugi break bio je dovoljan da sigurnim servisom zaključi prvi set sa 6:3. Uz činjenicu da je i početkom meča bila favoritkinja, nakon osvajanja prvog seta, gotovo da nitko nije sumnjao u pobjedu ruske tenisačice. Naročito kada se dogodio break odmah u prvom gemu. Povela je Kasatkina s 1:0, imala svoj servis i praktički miran put do finala.

Ipak, Mladenović se vraća i nakon kaosa i preokreta u kojemu su si tenisačice međusobno četiri puta oduzimale servise, dolazi do vodstva 5:2 i prilično sigurno osvaja drugi set sa 6:3. Prilika koju je Kasatkina imala i nije iskoristila očito ju je psihološki uništila jer je Mladenović već početkom meča došla do vodstva 3:0 i svog servisa.

Uspjela je Kasatkina jedan break vratiti ali to nije bilo dovoljno. Na kraju, u sedmom gemu, Mladenović ponovno oduzima servis Ruskinji i sa 6:2 osvaja ključni, treći set.

WTA Sankt Petersburg:
Julia Goerges (Njemačka) - Petra Kvitova (Češka) 5:7 6:4 2:6
Daria Kasatkina (Rusija) - Kristina Mladenović (Francuska) 6:3 3:6 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!