Tenis

Sjajni Borna Ćorić pobjedom protiv Shapovalova donio Hrvatskoj treći bod i četvrtfinale!

Sportnet • nedjelja, 04.02.2018.
Sjajni Borna Ćorić pobjedom protiv Shapovalova donio Hrvatskoj  treći bod i četvrtfinale!
Foto: FaH

Borna Ćorić upisao je i drugu pobjedu u singlu protiv Kanade i tako odigrao ključnu ulogu u borbi za četvrtfinale. Nakon što je prvog dana bio bolji od Vaseka Pospisila, u nedjelju je svladao i Denisa Shapovalova čime je Hrvatska povela s 3:1...

PIŠE: Jan Šneler

Nikakve šanse nije imao talentirani 18-godišnji Denis Shapovalov protiv hrvatskog tenisača Borne Ćorića. S 3:0 u setovima za malo više od dva sata igre, Ćorić je Hrvatskoj donio presudni bod protiv Kanade.

Teško je netko mogao zamisliti bolji početak meča za Ćorića. Već u prvom gemu oduzeo je servis Shapovalova i time otvorio put prema osvajanju seta. S obzirom na to da su tenisači odlično servirali i čvrsto držali svoje servise, svaki break je bio zlata vrijedan. Upravo je to prednost koju je Ćorić ostvario i zadržao do kraja seta te slavio sa 6:4.

U drugom setu igralo se slično kao i u prvom. Oba tenisača nisu dozvoljavala break prilike i svaka prilika za oduzimanje servisa bila je iznimno važna. Upravo je Ćorić u tim trenucima pokazao spremnost i koncentriranost te u sedmom gemu, ponovno oduzeo kanadskom tenisaču servis.

Mogao je Ćorić i ranije riješiti set, no ipak je svojim solidnim servisom došao do 6:4. Treći set dobro je počeo za hrvatskog tenisača. U prva tri servisa Shapovalova, Ćorić je imao tri break prilike, no Shapovalov je zadržao mirnoću u tim ključnim trenucima.

U devetom gemu, Ćorić dolazi do velike prednosti i kod 0:40 Shapovalov ništa nije mogao učiniti. S osvojenim breakom, Ćorić je servisom još jednom došao do 6:4 i time slavio u meču. Ono što može biti impresivno je činjenica da Ćorić nije dozvolio niti jednu break priliku odličnom Shapovalovu te time praktički prilično rutinski slavio protiv talentiranog kanadskog mladića.

Slavljem protiv Kanade, Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Davis Cupa te će u sljedećem krugu igrati protiv Kazahstana. Mečevi su na rasporedu od 6. do 8. travnja, a o mjestu susreta Hrvatski teniski savez će odlučiti naknadno.

Davis Cup:

Hrvatska - Kanada 3:1

Borna Ćorić - Denis Shapovalov 6:4, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!