Košarka

Mavra napustio MZT i potpisao za litavski Lietkabelis

Sportnet • ponedjeljak, 05.02.2018.
Mavra napustio MZT i potpisao za litavski Lietkabelis

Slabe igre MZT Skopja i loši rezultati u ABA ligi nagnali su hrvatskog reprezentativca, Dominika Mavru, na promjenu sredine...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je imao prilično važnu ulogu u makedonskom klubu, Dominik Mavra očigledno nije bio zadovoljan posljednjom pozicijom koju MZT zauzima u ABA ligi. Podsjetimo, Mavra je sezonu počeo u Joventutu iz kojeg je prešao u MZT za koji je odigrao 12 utakmica u regionalnoj ligi.

U 12 utakmica, Mavra se pokazao odličnim pojačanjem upisavši prosječno 30 minuta po utakmici uz 11.8 koševa i 6.3 asistencija. Odlaskom u litavski Lietkabelis koji je trenutno četvrti na tablici, Mavra bi mogao dobiti potrebne minute za osiguravanjem budućeg angažmana. Iako ima tek 23 godine, hrvatskom košarkašu ovo će biti osmi klub u karijeri, a najveći klupski uspjeh postigao je 2014. kada je u dresu Cibone osvojio ABA ligu.

S obzirom na to da hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuju vrlo važni ispiti ove godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, veseli vijest da jedan od nekolicine playmakera na koje Skelin može računati, dobije bolju minutažu u kvalitetnijoj momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd05.02.2018. u 18:35
    Nece mu ovo biti vec sedmi klub u karijeri, nego cak osmi. Zagreb, Split, Cibona, Dabrowa, Karpos, Joventut, MZT, Lietkabelis.
    x&yzd