Košarka

Lou Williams produžio ugovor s Clippersima, Knicksi zamijenili Willyja Hernangomeza za pickove Hornetsa

Sportnet • srijeda, 07.02.2018.
Lou Williams produžio ugovor s Clippersima, Knicksi zamijenili Willyja Hernangomeza za pickove Hornetsa
Foto: EPA

Dvije su vijesti iz NBA svijeta obilježile današnji dan. Navijače Los Angeles Clippersa posebno veseli vijest kako je njihov klub vezao Loua Williamsa na barem dvije, odnosno tri godine ako se klub za to odluči...

AUTOR: Jan Šneler

Iako se i dalje lome koplja oko toga je li trade Blakea Griffina bio dobra opcija, oni koji ne misle tako sigurno će se umiriti spoznajom da su Clippersi odlučili zadržati ove sezone fantastičnog Loua Williamsa.

Kako javlja uvijek odlično informirani Adrian Wojnarowski iz ESPN-a i Yahoo! Sportsa, Clippersi su potpisali 2+1 team option ugovor, što znači da nakon dvije sezone klub može odlučiti želi li automatizmom produžiti ugovor i na treću sezonu.

Clippersi se trenutno nalaze na devetom mjestu Zapadne konferencije, skoro pa izjednačeni s osmim Denver Nuggetsima i zasigurno će im trebati kvalitete ako misle ostati u utrci za doigravanje.

"Jako je lijepo od organizacije što su mi se obvezali jednako kao što sam se ja njima obvezao ove godine. Lijepo je imati jednu konstantu - da znaš da ćeš negdje provesti nešto duži vremenski period", vidno sretan komentirao je Williams.

Stariji od dvojice braće Hernangomez, Willy, završio je svoj put u New York Knicksima te je kao dio tradea prebačen u Charlotte Hornetse. Knicksi su u zamjenu za mladog centra dobili dva picka druge runde 2020. i 2021. godine te krilo Johnnyja O'Bryanta kojeg su se ubrzo riješili.

Ovakav rasplet nije toliko neočekivan s obzirom na činjenicu da Hernangomez nije bio pretjerano zadovoljan statusom i minutažom u klubu. Hornetsi su ovim dogovorom dobili mladog i potentnog igrača, dok se Knicksi nadaju da će im upravo pickovi na sljedećim draftovima donijeti neku novu zvijezdu.

"Ovaj trade nam donosi vrijedne draft pickove, bolje pozicioniranje momčadi kako se krećemo prema budućnosti, rekao je generalni menadžer njujorškog kluba, Scott Perry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!