Tenis

Francuski dvoboj pripao Tsongi, Džumhur svladao Bemelmansa

Sportnet • petak, 09.02.2018.
Francuski dvoboj pripao Tsongi, Džumhur svladao Bemelmansa
Foto: EPA

U osmini finala ATP turnira u Montpellieru Jo-Wilfried Tsonga je puno teže nego što se očekivalo slavio protiv sunarodnjaka Nicolasa Mahuta, dok je bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur u dva seta bio bolji od Belgijca Bemelmansa...

AUTOR: Jan Šneler

Kako je to izgubiti meč bez izgubljenog servisa saznao je večeras i Nicolas Mahut koji je nakon gotovo dva i pol sata meča protiv Jo-Wilfrieda Tsonge izgubio s 2-1 u setovima. Iskusniji i kvalitetniji Tsonga bio je veliki favorit na papiru, no to nije dokazao i na terenu.

U prvom setu imao je 0:40 u petom gemu, no Mahut je bio smireniji unatoč bezizlaznoj situaciji. Set je došao do 13. igre u kojoj Mahut dolazi do mini-breaka i vodstva 3:1. Na njegovu žalost tu je i ostao jer Tsonga mini-serijom osvaja sve preostale gemove i uzima prvi set. U drugom setu ponovila se slična priča. Tenisači serviraju dobro, ali pri rezultatu 5:5 Mahut ima dvije break-prilike. Ne koristi ih, ali u tie-breaku uspijeva i zasluženo osvaja drugi set.

U ključnom i posljednjem setu priliku za break imao je samo jednom Tsonga i nije ju iskoristio. Ponovno dolazimo do 13. igre u kojoj Tsonga ima vodstvo 4:1 koje do kraja ne ispušta i sa 7:4 u tie-breaku prolazi u četvrtfinale.

Rijetko se vidi set poput onog prvog kojeg su odigrali Damir Džumhur i Ruben Bemelmans. Džumhur je prvi set dobio sa 7:5, a od tih 12 gemova čak devet su bili izgubljeni servisi. Preokreta je bilo puno. Poveo je Bemelmans s 3:1, imao i 4:2 i servis, ali kao da nije imao snage potpuno prelomiti. Džumhur je jednako slabo servirao, no ipak uspio je biti koncentriraniji i slaviti sa 7:5.

U drugom setu situacija se smirila te usprkos početku u kojem su tenisači odmah izgubili uvodne servis, tenis koji se igrao bio je puno kvalitetniji. Džumhur je u sedmom gemu iskoristio 40:15, oduzeo po sedmi put servis belgijskom tenisaču i sa 6:4 zaključio meč.

Izdvojimo još jedan francuski teniski dvoboj između Pierre-Huguesa Herberta i Richarda Gasqueta u kojem je bolji bio iskusniji Gasquet. Iako je Herbert vodio u prvom setu s 3:1, Gasquet se uspio vratiti u petom gemu i odvesti set u 13. igru. Ponovno u tom dijelu seta, Hebert ima 3:1, no furioznom serijom 6:0, Gasquet dolazi do seta.

U drugom setu prilika za break nije bilo do 11. gema u kojem Gasquet neočekivano griješi. Herbert koristi 40:0, u najgorem trenutku po protivnika uzima break i mirnim servisom izjednačava u setovima. Ključni, treći set ipak je pripao Gasquetu. Tek jedna veća greška bila je dovoljna da ju iskusni Francuz iskoristi, povede sa 4:2 i mirnom završnicom dođe do sljedećeg kola.

ATP Montpellier, 1/8 finala:
Berankis (Litva) - Khachanov (Rus) 2:6 (11)6:7
Džumhur (BiH) - Bemelmans (Belgija) 7:5 6:4
Herbert (Francuska) - Gasquet (Francuska) (3)6:7 7:5 3:6
Mahut (Francuska) - Tsonga (Francuska) (3)6:7 7:6(3) (4)6:7
Tabernec (Španjolska) - Pouille (Francuska) 1:6 2:6 Millman (Australija) - Paire (Francuska) 4:6 (4)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!