Košarka

VIDEO: Hezonja skakački predvodio Magic u pobjedi protiv Hawksa, Zubac s najvećom minutažom dosad u razbijanju Thundera

Branimir Korać • petak, 09.02.2018.
VIDEO: Hezonja skakački predvodio Magic u pobjedi protiv Hawksa, Zubac s najvećom minutažom dosad u razbijanju Thundera
Foto: EPA

Večer nakon što je istekao rok za zamjenu igrača nastupili su Mario Hezonja i Ivica Zubac i obojica su stigli do pobjeda. Zubac je dobio najviše minuta dosad u visokoj pobjedi protiv Thundera, a Hezonja je dao doprinos u slavlju protiv Hawksa...

Nakon što je jednog startera poslao u Sunse u posljednjim trenucima prijelaznog roka, Orlando Magic ipak je upisao pobjedu slaveći protiv Atlante 100:98. Tijesan dvoboj okončan je pobjedom Magica za koju je zaslužan i Mario Hezonja, ovaj put prvi skakač Orlanda.

Magicu je ovo treća uzastopna pobjeda, a do tog ostvarenja došao je prvi put nakon samog starta sezone, ali za neki značajniji rezultat sada mu je već kasno, s omjerom 18-36 u ovoj fazi sezone više ga zanima pozicija na draftu nego neki veliki pobjednički niz.

Susret je bio neizvjestan do same završnice, DJ Augustin, novi prvi play nakon odlaska Paytona te Jonathon Simmons pogađali su slobodna bacanja, a Hawksi promašivali trice s kojima su se pokušavali vratiti u susret.

Hezonja je u ovom susretu odradio 29 minuta te s deset skokova bio prvi skakač svoje momčadi, imao je i tri ukradene lopte te dvije asistencije, a ovaj put nije šuterski briljirao. No nije toliko niti forsirao i čak šestorica igrača ispucala je više lopti od njega te je susret okončao s osam poena (2/3 za dva, 0/4 za tri, 4/6 slobodna) i jednim lijepim alley-oop zakucavanjem.

Prvo ime Orlanda bio je Evan Fournier s 22 poena, a Augustin je dodao 18 poena i devet asistencija. Kod gostiju po 19 poena upisali su Taurean Prince (pet asistencija) i Dennis Schroder (pet skokova i pet asistencija) dok je John Collins uhvatio 12 skokova.

Burno prijepodne bilo je u Los Angelesu, odrađen je veliki trade u kojem su Lakerse napustili Jordan Clarkson i Larry Nance, a dolaze Isaiah Thomas i Channing Frye. Bez tih igrača LA je ugostio Oklahomu City Thunder i upisao visoku pobjedu 106:81.

Neočekivan rezultat s obzirom na ove promjene, ali neočekivan dok se ne vidi sastav s kojim su jedni i drugi ušli u susret. Naime Thunder nije mogao računati na Russella Westbrooka i Carmela Anthonyja i bez obzira na nastup Paula Georgea, bio je to prevelik hendikep.

Waltonova momčad malo se tražila, ali nakon poluvremena potpuno je dominirala i zasluženo glatko slavila. Konačno je značajniju priliku dobio i Ivica Zubac koji je odradio 17 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena (2/6 za dva, 3/3 slobodna) te uhvatio pet skokova i podijelio po asistenciju i blokadu.

Najučinkovitiji kod Waltonove momčadi bio je Kentavious Caldwell-Pope s 20 poena i sedam skokova, a Brandon Ingram dodao je 19 poena i šest asistencija. Kod Thundera daleko ispred ostalih bio je George s 29 poena i devet skokova, a Steven Adams dodao je 13 poena i devet skokova.

Pobjedama su se vratili prvaci, Golden State Warriorsi, na domaćem su parketu sa 121:103 svladali Dallas Maverickse i tako prekinuli slabije razdoblje rezultata.

Kevin Durant (24 koša, 9 asistencija) i Stephen Curry (20 koševa, 7 skokova, 8 asistencija) predvodili su Warriorse, Klay Thompson je dodao 18 poena, bilo je to dovoljno protiv Mavsa.

Goste iz Dallasa predvodio je Dennis Smith Jr. s 22 poena, Dwight Powell je dodao 18, a Dirk Nowitzki 16 uz 11 skokova i pet ukradenih lopti.

Boston Celticsi su tek u produžetku slavili na gostovanju kod Washington Wizardsa, na krilima Kyrieja Irvinga pobijedili su sa 110:104 i zadržali vrh Istoka.

Kyrie je u 33 minute provedene na parketu ubacio 28 koševa, uz niz ključnih poena u završnici i produžetku. Jaylen Brown je ubacio 18 koševa, Marcus Morris 15, Horford i Rozier po 12.

Otto Porter Jr. je s 27 poena i 11 skokova bio prvo ime kod domaćina, Bradley Beal je dodao 18 koševa i devet asistencija, na 14 se koševa zaustavio Satoransky.

NBA:
Orlando Magic - Atlanta Hawks 100:98
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 106:81
Toronto Raptors - New York Knicks 113:88
Washington Wizards - Boston Celtics 104:110 produžetak
Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 109:103 produžetak
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 121:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!