Tenis

Lea Bošković posustala na pragu pobjede, Mađarska vodi 1:0

Slavko Boldin • petak, 09.02.2018.
Lea Bošković posustala na pragu pobjede, Mađarska vodi 1:0

18-godišnja Lea Bošković bila je na pragu nove senzacije u meču Fed Cupa Hrvatska - Mađarska. Imala je dvije meč lopte protiv 498 mjesta bolje rangirane tenisačice Dalme Galfi, međutim, popustila je pod pritiskom te izgubila sa 6:2, 2:6 i 7:5...

Današnji meč za prolaz u doigravanje za Svjetsku skupinu 2 Hrvatska Fed Cup reprezentacija otvorila je porazom. Mlada Lea Bošković, koja je u protekla dva dana upisala dvije sjajne pobjede bila je nadomak novog podviga.

Mađarska tenisačica Dalma Galfi, 265. na WTA listi, s dva oduzeta servisa dobila je prvi set. Lea je tada zaigrala bolje i nakon 2:2 u idućem setu nanizala četiri uzastopna gema te istim rezultatom 6:2 poravnala na 1:1 u setovima.

Bošković je uspjela dobiti neizvjestan gem na svom servisu kod 1:2 u odlučujućem setu, a nedugo zatim napravila je break. Na servisu Mađarke kod 5:3 naša tenisačica u dva je navrata imala meč lopte, koje nije uspjela realizirati. Do kraja susreta više nije osvojila nijedan gem i Mađarska je povela s 1:0.

Hrvatskoj za prolaz ostaju male šanse jer u drugom susretu Tena Lukas igra protiv suparničkog prvog reketa, Fanny Stollar, 111 mjesta bolje pozicionirane igračice na WTA ljestvici.

Fed Cup, Hrvatska - Mađarska 0:1
Lea Bošković (HRV) - Dalma Galfi (MAĐ) 2:6, 6:2, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!