Zimski sportovi

Moguća odgoda spusta, Zrnčić-Dim 52. na posljednjem treningu, Zubčić 53.

Sportnet • subota, 10.02.2018.
Moguća odgoda spusta, Zrnčić-Dim 52. na posljednjem treningu, Zubčić 53.
Foto: FaH

Na posljednjem treningu pred sutrašnju utrku spusta na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, Natko Zrnčić-Dim završio je na 52. mjestu, a drugi hrvatski skijaš, Filip Zubčić mjesto iza njega...

PIŠE: Jan Šneler

Iako za sada svi hvale organizaciju Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, protiv prirode čak niti najbolji organizatori ne mogu naći rješenje. Zbog jakog vjetra koji je puhao u subotu, organizatori u dogovoru s lokalnim meteorolozima razmišljaju i o odgodi utrke.

"Možemo očekivati velike izazove sutra. U 10 ujutro donijet ćemo odluku hoće li se utrka održati. Ako će imati smisla možemo utrku odgoditi, a u suprotnom i otkazati", rekao je direktor utrke Markus Waldner.

Utrka bi po rasporedu trebala početi sutra u 11 sati po lokalnom vremenu (3 ujutro po srednjoeuropskom vremenu), a Waldner ističe kako u slučaju odgode utrku mogu prebaciti u ponedjeljak.

Na današnjem, posljednjem treningu, hrvatski skijaši nisu ostvarili pamtljive rezultate. Iako se radi o treningu, a ne službenoj utrci, teško je očekivati da će dvojica najboljih hrvatskih spustaša ostvariti puno bolji učinak.

Najbolji hrvatski skijaš, Natko Zrnčić-Dim završio je na 52. mjestu s tri sekunde i 79 stotinki zaostatka, dok je Filip Zubčić bio mjesto iza njega s tri sekunde i 80 stotinki zaostatka za vodećim skijašem. Najbolji na posljednjem treningu bio je austrijski skijaš Vincent Kriechmayr, dok su ga pratili Norvežani Jansrud i Svindal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!