Zimski sportovi

Prvo zlato za Njemačku: Laura Dahlmeier slavila u sprintu na 7.5 kilometara

Sportnet • subota, 10.02.2018.
Prvo zlato za Njemačku: Laura Dahlmeier slavila u sprintu na 7.5 kilometara
Foto: EPA

Sjajna njemačka biatlonka, Laura Dahlmeier, slavila je u sprintu na 7.5 kilometara i tako osvojila prvo olimpijsko zlato u svojoj karijeri...

PIŠE: Jan Šneler

Odlična forma 24-godišnje Laure Dahlmeier se nastavlja. Nakon pet osvojenih zlatnih medalja s proteklog Svjetskog prvenstva u biatlonu održanog 2017. godine u austrijskom Hochfilzenu, njemačka biatlonka došla je i do olimpijske titule.

Iako je prije pucanja iz ležećeg položaja bila na 13. mjestu, odličnim pucanjem bez promašaja, skočila je do prve tri pozicije. Isto to ponovila je i u stojećem položaju, ponovno bez greške i penala te dobrom trkačkom dionicom u posljednja 2.5 km stigla do prve olimpijske medalje u karijeri.

Drugoplasirana je stigla norveška biatlonka Marte Olsbu. Norvežanku je koštao jedan promašaj u prvom pucanju te je nepogrešivim pucanjem u ležećem položaju i dobrim finišom došla do srebrne medalje. Na postolju, kao trećeplasirana završila je i Veronika Vitkova iz Češke.

Čehinja je pogriješila u drugom, stojećem pucanju, i na njenu žalost u finišu bila sporija od Olsbu te stigla do treće pozicije.

Pobjednica s prošlih Zimskim olimpijskih igara u Sočiju, Anastasija Kuzmina završila je na 13. mjestu, dok je brončana s tog natjecanja, Vita Semerenko završila na 14. mjestu. Podsjećamo zbog doping afere, Ruskinja Olga Viluhina, ostala je bez srebrne medalje s tog natjecanja, a kako je doživotno suspendirana od strane Međunarodnog olimpijskog odbora, u Pjongčangu nije niti sudjelovala.

Biatlon, sprint(ž), 7.5 km:
1. Laura Dahlmeier (Njemačka) 21:06.2
2. Marte Olsbu (Norveška) +24.2
3. Veronika Vitkova (Češka) +25.8
4. Marie Dorin Habert (Francuska) +33.1
5. Vanessa Hinz (Njemačka) +40.3
6. Lisa Vittozzi (Italija) +40.5
7. Hanna Oeberg (Švedska) +40.8
8. Irene Cadurisch (Švicarska) +45.5
9. Darja Domračeva (Bjelorusija) +46.2
10. Justine Braisaz (Francuska) +47.9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!