Košarka

VIDEO: Cavaliersi razbili Celticse u TD Gardenu, Toronto lako protiv Charlotte

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.02.2018.
VIDEO: Cavaliersi razbili Celticse u TD Gardenu, Toronto lako protiv Charlotte
Foto: EPA

U ranijem nedjeljnom terminu odigrane su tri utakmice, a u najzanimljivijoj su Cleveland Cavaliersi, s četiri nova igrača, potpuno razbili Boston Celticse u TD Gardenu, na dan svečanosti umirovljenja dresa Paula Piercea. Završne minute utakmice odigrao je i Ante Žižić te ubacio dva poena...

Toronto Raptorsi nastavljaju s vrlo dobrim igrama, a u prvoj današnjoj utakmici slavili su na gostovanju kod Charlottea Hornetsa rezultatom 123:103 i tako ostali pri vrhu Istočne konferencije. U prilično izvjesnom susretu Toronto je krajem prve četvrtine preuzeo vodstvo i do kraja utakmice ga nije ispuštao. Odličnim vanjskim šutem (18/37 za tricu) u dva je navrata tijekom posljednje četvrtine imao 36 poena viška. Hornetsi su do kraja uspjeli tek malo ublažiti poraz.

Toronto je do pobjede predvodio DeMar DeRozan s 25 poena i osam asistencija, C.J. Miles dodao je 24 koša, a Jonas Valančiunas 21 poen i devet skokova. Najbolji kod Hornetsa bili su Kemba Walker s 23 poena i devet asistencija te Dwight Howard sa 17 koševa i 13 skokova.

Svečanost umirovljenja dresa Paula Pierce u TD Gardenu nakon današnje utakmice Boston Celticsa, momčadi za koju je The Truth odigrao 15 sezona, bit će ukupno 22. u povijesti kluba. Ipak, današnja momčad Celticsa nije uspjela dodatno uljepšati događaj jer je odigrala vrlo slabo protiv Cleveland Cavaliersa.

Cavaliersi odigrali su gotovo perfektnu utakmicu na gostujućem terenu i potpuno razbili trenutno drugu momčad Istoka. Pobjedom 121:99 pokazali su kako se na njih itekako treba računati u nastavku sezone.

Četvorica novih igrača odigrala su prvu utakmicu u dresu Clevelanda i već se na ovako malom uzorku može vidjeti napredak u odnosu na dosadašnji dio sezone, a posebno zadnjih mjesec dana, koji su bili razočaravajući za NBA prvaka iz 2016. godine.

Vrlo efikasna prva četvrtina, u kojoj se nijedna momčad nije uspijevala značajnije odvojiti, bila je vrlo neizvjesna za navijače Cavaliersa kada je zbog problema s koljenom nakon sudara s Aaronom Baynesom iz igre na desetak minuta izašao LeBron James.

Boston je zaključio prvu četvrtinu s poenom prednosti (32:31), a rezultat je bio u egalu sve do povratka najboljeg igrača Clevelanda na teren. U kratkom periodu James je ubacio deset poena, Celticsi su zaredali s greškama pa je gostujuća momčad došla do 12 poena viška na kraju poluvremena.

Nastavili su Cavaliersi i u drugom poluvremenu gdje su stali u prve 24 minute. Gotovo sve je polazilo za rukom gostima koji su iz minute u minutu stvarali sve veću razliku koja je u završnici treće dionice iznosila 26 razlike (95:69). Do kraja susreta prevelikih problema za goste nije bilo.

Do pobjede je goste predvodio LeBron James s 24 poena, osam skokova i deset asistencija, Jordan Clarkson ubacio je 17 koševa, dok su po 15 dodali J.R. Smith (šest skokova) i Rodney Hood. Posljednje tri minute dobio je Ante Žižić koji je ubacio dva poena.

Najbolji je kod Bostona bio Terry Rozier s 21 poenom, devet skokova i pet skokova, Kyrie Irving dodao je 18 koševa i pet asistencija, a Marcus Morris 17 poena.

Atlanta Hawksi na domaćem su parketu upisali 18. pobjedu ove sezone, danas su bili bolji od Detroit Pistonsa rezultatom 118:115, u utakmici u kojoj nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost. Hawksi su pobjedu osigurali tek u samoj završnici susreta, ponajviše zahvaljujući preciznom izvođenju slobodnih bacanja.

Do pobjede ih je predvodio Dennis Schröder s 23 poena i sedam dodavanja, Dewayne Dedmon dodao je 20 koševa, 13 skokova i tri ukradene lopte, a Ersan Ilyasova 19 poena i pet skokova.

Najbolji su u redovima Detroit Pistonsa bili Andre Drummond s 25 poena i 15 skokova te Blake Griffin s 23 koša, sedam skokova i šest asistencija.

NBA:
Charlotte Hornets - Toronto Raptors 103:123
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 99:121
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 118:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!