Košarka

VIDEO: Bogdanović odličan u novoj pobjedi Pacersa, Jazzeri razbili Blazerse

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.02.2018.
VIDEO: Bogdanović odličan u novoj pobjedi Pacersa, Jazzeri razbili Blazerse
Foto: EPA

Bojan Bogdanović nastavlja s dobrim nastupima, a noćas je pomogao Victoru Oladipu u nošenju Pacersa do pobjede protiv oslabljenih New York Knicksa. Za iznenađenje se pobrinuo Jazz koji je pregazio u gostima Portland....

Nakon ozljede Kristapsa Porzingisa koja mu je donijela prerani kraj sezone, New York Knicksi oprostili su se od ikakvih većih ambicija za ovu sezonu ako su ih uopće još i imali. Novi poraz stigao je u Indianapolisu gdje su ih Pacersi svladali sa 121:113.

Očekivana pobjeda Indiane koja se u nekoliko navrata odvajala, Knicksi su se odbijali samo tako predati, ali do kraja susreta ipak nisu ozbiljno zaprijetili nekim čudesnim povratkom. U trećoj dionici stvorena je ključna prednost, tu je domaćin pobjegao na plus 18, u zadnjih 12 minuta Knicksi su se spuštali do minus šest, ali nisu ozbiljno zaprijetili.

"Napravili smo dobar posao u kontroli utakmice na obje strane parketa. Dobro smo odrađivali posao u obrani, a u napadu smo uspješno diktirali ritam", istaknuo je nakon susreta Victor Oladipo.

Upravo on bio je prvo ime utakmice s 30 poena, osam skokova, devet asistencija i šest osvojenih lopti, Bojan Bogdanović dodao je 20 poena (4/6 za dva, 4/7 za tri), tri skoka i dvije asistencije, a Thaddeus Young ubilježio je 18 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Kod Knicksa po 17 poena upisali su Tim Hardaway Jr. i Enes Kanter (11 skokova), Michael Beasley ubacio je 16 poena uz 13 skokova, a Emmanuel Mudiay 14 poena i deset asistencija.

Dallas Mavericksi dugo su se dobro držali protiv Houston Rocketsa, ali nisu izdržali do kraja. Presudila je serija Rocketsa u završnici treće dionice kada su se odvojili, početkom zadnje četvrtine već su bili na plus 16 i nisu imali problema u završavanju posla.

Rocketsi su sedmi put zaredom nastupili bez Trevora Arize koji ima problema s ozljedom, a predvodili su ih već standardno James Harden s 27 poena, šest skokova i pet asistencija, Chris Paul s 25 poena, osam skokova i devet asistencija te Clint Capela sa 16 poena i 11 skokova.

Kod poraženih nije bilo Dirka Nowitzkog, a istaknuli su se Yogi Ferrell s 20 poena i pet skokova, Dwight Powell s 18 poena i 12 skokova, Dennis Smith sa 16 poena, 11 asistencija i pet skokova te Jalen Jones s deset skokova.

Razočaravajući poraz upisali su Portland Trail Blazersi koji su bili veliki favoriti protiv Utah Jazza, ali Jazzeri su projurili kroz Oregon i visoko slavili. Problem je bio u očajnom otvaranju drugog poluvremena za Blazerse koji su tu izgubili utakmicu i nisu se uspjeli vratiti. Ostali su i bez Jusufa Nurkića koji je zbog problema s leđima ranije završio sa susretom što je predstavljalo samo dodatni hendikep.

Jazzeri su tako stigli do čak devete uzastopne pobjede, a Blazersi su prekinuli niz od devet uzastopnih pobjeda na domaćem parketu.

Donovan Mitchell predvodio je Jazzere s 27 poena i šest skokova, Joe Ingles dodao je 24 poena i pet skokova, Derrick Favors 15 poena i 11 skokova, Rudy Gobert 12 poena i 11 skokova, a Royce O'Neale 11 skokova.

Kod Portlanda Damian Lillard završio je s 39 poena, CJ McCollum 22 poena, a Ed Davis 12 skokova.

NBA:
Indiana Pacers - New York Knicks 121:113
Houston Rockets - Dallas Mavericks 104:97
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 96:115
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 110:92
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 111:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!