Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 13.02.2018, 20:45 h
Juventus
Juventus 2:2 Tottenham
Tottenham

VIDEO: Tottenham se vratio iz zaostatka i remizirao s Juventusom

Petar Jenjić • utorak, 13.02.2018.
VIDEO: Tottenham se vratio iz zaostatka i remizirao s Juventusom
Foto: EPA

Prvi susret osmine finala Lige prvaka između Juventusa i Tottenhama zaključen je remijem u Torinu 2:2. Stara dama imala je dva pogotka prednosti nakon samo osam minuta igre, priliku iz penala i za treći pogodak u samoj završnici prvog poluvremena, no gostujuća momčad uspjela se vratiti iz zaostatka i izboriti vrijedan neriješen rezultat...

Prvi međusobni dvoboj Juventusa i Tottenhama u europskim natjecanjima po dobrom će pamtiti engleska momčad koja je uspjela doći do vrijednog gostujućeg remija, u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Dvoboj odigran u Torinu završio je 2:2.

Juventus je nakon samo osam minuta imao dva pogotka prednosti, ali u nastavku prvog poluvremena potpuno se povlači što Tottenham koristi za smanjenje zaostatka. U posljednjih sekundama prvog poluvremena Gonzalo Higuain propustio je iz kaznenog udarca donijeti treći pogodak svojoj momčadi što joj se osvetilo u nastavku susreta kada gosti uspijevaju izboriti remi i povećati šanse u uzvratnoj utakmici.

Nije dugo trebalo Juventusu za dolazak u vodstvo, tek nepuna minuta. Stara dama dobila je slobodan udarac na tridesetak metara od gola, Miralem Pjanić lukavo je umjesto šuta na gol proigrao Gonzala Higuaina u kaznenom prostoru, a Argentinac krasnim udarcem isprve matirao Huga Llorisa.

Već sedam minuta kasnije Juventus je došao do novog pogotka. Mario Mandžukić ubacio je s lijeve strane u kazneni prostor prema Federicu Bernardeschiju kojeg ruši Ben Davies, a sudac dosuđuje najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Higuain čiju je namjeru pročitao gostujući vratar, no nije uspio obraniti.

Od postizanja pogotka Juventus se više povlačio na svoju polovicu, braneći se od sve učestalijih pokušaja engleske momčadi. U 26. minuti imala je najbolju priliku do tada na susretu. Krasno je ubacio Christian Eriksen na peterac gdje se gotovo neometan našao Harry Kane i pucao glavom, ali još bolje je reagirao Gianluigi Buffon i obranio njegov pokušaj.

Najbolji strijelac Tottenhama nije propustio priliku u 35. minuti. Na proigravanje Dele Allija zaobišao je Buffona i poentirao u praznu mrežu. Gosti su bili kudikamo opasniji u ostatku poluvremena, pokušao je i Eriksen iz daljine, ali domaći vratar je bio siguran.

Ipak, u posljednjim sekundama prvog poluvremena Juventus je dobio priliku za treći pogodak, još jednom iz kaznenog udarca, nakon što je Serge Aurier u šesnaestercu srušio Douglasa Costu. Međutim, Higuain je pucao jako, po sredini gola, no pogodio je gredu.

Prvih desetak minuta nastavka donijelo je dvije solidne prilike Juventusa koji je zaprijetio preko Bernardeschija i Mandžukića, no oba pokušaja domaćih igrača obranio je Lloris.

Rezultat se nije promijenio sve do 72. minute kada je Tottenham dobio slobodan udarac na dvadesetak metara od gola. Christian Eriksen pucao je u donji kut Buffonova gola koji nije pokrivao živi zid i tako matirao vratara Stare dame.

Iako su imali momentum na svojoj strani, jedna pogreška mogla ih je koštati novog zaostatka. Nakon slabog dodavanja Diera domaćin je krenuo u kontru, Higuain je proigrao Bernardeschija koji ulazi u kazeni prostor i dobro puca, no loptu je odbio Lloris. Rezultat se do kraja nije promijenio.

Mario Mandžukić odigrao je vrlo korektnih 76 minuta kada ga je zamijenio Sturaro.

Liga prvaka, osmina finala:
Juventus - Tottenham 2:2

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Juventus2:2Tottenham
Basel0:4Manchester City
Porto0:5Liverpool
Real Madrid3:1PSG
Chelsea1:1Barcelona
Bayern5:0Bešiktaš
Sevilla0:0Manchester United
Šahtar2:1Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Novi lik14.02.2018. u 10:56
    Tottenham prolazi dalje...
    Novi lik
  • qvestor14.02.2018. u 08:12
    igrači Tottenhama odlični i nakon 2:0 nisu izgubili samopouzdanje već su igrali još bolje, Juve kad je poveo se povukao i čekao kontre umjesto da su držali loptu i igrali aktivno
    qvestor
  • Obrisan korisnik13.02.2018. u 23:15
    Gonzalo od junaka do tragičara
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2018. u 23:00
    Šteta! Higuan puca penal skroz bezvoljno. Sa trećom golom bi sve bilo bolje. Ovako će biti teško za Juve. Moraju pobijediti. Spirsi vrlo dobri.
    Obrisan korisnik