Tenis

Monfils nadigrao sedmog nositelja, Schwartzman prejak za Austrijanca

Branimir Korać • srijeda, 14.02.2018.
Monfils nadigrao sedmog nositelja, Schwartzman prejak za Austrijanca
Foto: EPA

Odigrano je još sedam susreta prvog kola na ATP turniru u Buenos Airesu, a od turnira se oprostio sedmi nositelj Pablo Cuevas koji nije imao jednostavan ždrijeb...

Fernando Verdasco stigao je do očekivane pobjede u prvom kolu Buenos Airesa, za protivnika je imao Thiaga Monteira i svladao ga u dva seta. Monteiro je u cijelom meču imao samo jednu break loptu, nije ju iskoristio, a s druge strane Verdasco je bio puno opasniji na reternu i stvarao velike probleme Brazilcu.

Mjesto u drugom kolu izborio je i Gael Monfils koji nije postavljen za nositelja s obzirom na nizak renking. Međutim svejedno nije imao problema protiv sedmog nositelja Pabla Cuevasa koji je jedva dočekao povratak na zemljanu podlogu, ali krenuo je loše sa samo pet uhvaćenih gemova.

Očekivano lagan posao imao je Diego Sebastian Schwartzman koji je u dva seta svladao Austrijanca Andreasa Haider Maurera. Schwartzman je tako dobro krenuo u Buenos Airesu, bio bi zasigurno zadovoljniji da je odigrao nešto bolje na svom početnom udarcu, ali pobjeda se piše.

Nakon sjajnog prošlog tjedna, Roberto Carballes Baena visoko je poražen na startu turnira u Buenos Airesu. Prvi protivnik trebao mu je bio Kyle Edmund, no mladi Britanac odustao je od nastupa, uskočio je lucky loser Gastao Elias i priredio iznenađenje pobjedom u dva seta.

ATP Buenos Aires, prvo kolo:
Fernando Verdasco (Španjolska, 8) - Thiago Monteiro (Brazil) 6:2, 7:5
Gael Monfils (Francuska) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 7) 6:1, 6:4
Leonardo Mayer (Argentina) - Rogerio Dutra da Silva (Brazil, Q) 6:7(4), 6:2, 6:4
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 5) - Andreas Haider Maurer (Austrija) 6:4, 6:3
Aljaž Bedene (Slovenija) - Jiri Vesely (Češka) 6:0, 6:3
Gastao Elias (Portugal, LL) - Roberto Carballes Baena (Španjolska) 6:2, 6:4
Horacio Zeballos (Argentina) - Marco Cecchinato (Italija, Q) 6:1, 6:4

ATP Buenos Aires, prvo kolo parova:
Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija/Kolumbija, 1) - Marcelo Demoliner/Guillermo Garcia Lopez (Brazil/Španjolska) 7:6(7), 7:6(9)
Hans Podlipnik Castillo/Andrej Vasilevski (Čile/Bjelorusija) - Carlos Berlocq/Albert Ramos (Argentina/Španjolska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!