Tenis

U meču punom preokreta, Vekić poražena od Sevastove

Sportnet • utorak, 13.02.2018.
U meču punom preokreta, Vekić poražena od Sevastove
Foto: EPA

Čak 14 izgubljenih servisa u 19 odigranih gemova podatak je koji dovoljno govori koliko je neizvjestan bio meč prvog kola WTA turnira u Dohi...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je Anastasija Sevastova bila apsolutna favoritkinja prije današnjeg meča, ne može se reći kako je Donna Vekić lagano izgubila. Prvi set bio je prepun preokreta, a naša tenisačica, unatoč tome što je osvojila tri gema, niti jedan nije osvojila na svoj servis.

Između prvog i posljednjeg, devetog gema u setu, tenisačice su si naizmjence oduzimale servise. Prednost je imala Sevastova jer je prva došla do breaka i povela s 2:0 te imala 5:3 prije posljednjeg gema. Ono što pojačava komičnost seta je činjenica kako je Vekić imala u posljednjem gemu 0:40 i tri break šanse. Sudbina je htjela da set konačno završi te se Sevastova uspješno obranila i osvojila prvi set sa 6:3.

U drugom setu dogodio se slični scenarij. Ponovno prva do breaka dolazi Sevastova te unatoč vraćanju breaka od strane Vekić, brzo dolazi do 4:1. Pokušala je Vekić još jednom vratiti rezultatski minus no Sevastova ipak nije posustajala. Konačno je slavila sa 6:4 u drugom setu.

U drugom kolu, latvijska tenisačica igrat će protiv Naomi Osake.

Qatar Open, 1. kolo:
Anastasija Sevastova (Latvija) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:3 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik14.02.2018. u 16:19
    donna je bila opravdano umorna od fed cupa
    raz_bojnik