Košarka

VIDEO: Benderu poraz protiv "vrućih" Jazzera, Blazersima važna pobjeda protiv Warriorsa

Branimir Korać • četvrtak, 15.02.2018.
VIDEO: Benderu poraz protiv "vrućih" Jazzera, Blazersima važna pobjeda protiv Warriorsa
Foto: EPA

Još niz NBA susreta bilo je noćas na rasporedu, a posebno zanimljivo bilo je u Oregonu gdje su Portland Trail Blazersi ugostili i svladali Golden State Warriorse...

Detroit Pistonsi upisali su pobjedu protiv Atlante Hawksa 104:98. Pistonsi su tako prekinuli niz od tri uzastopna poraza, ali Stan van Gundy bio je nezadovoljan nakon susreta, posebno zbog slabe reakcije igrača s klupe. "Dali smo našoj klupi 30 poena razlike, ali oni se nisu niti potrudili to zadržati. Morali smo vratiti startere, momčad mi je otišla na odmor 15 minuta prerano", govorio je Van Gundy te dodao: "Blake Griffin je trebao imati barem 14-15 asistencija, ali nevjerojatno je koliko smo toga promašili."

U konačnici Pistonse su predvodili Ish Smith s 22 poena i devet asistencija, Reggie Bullock s 15 poena te s po 13 Blake Griffin (12 skokova, devet asistencija) i Andre Drummond (15 skokova). Kod Hawksa Andrew White je u NBA debiju ubacio 15 poena, Taurean Prince dodao je 14, a John Collins 11 uz deset skokova.

Veliku pobjedu upisali su Portland Trail Blazersi koji su svladali Golden State Warriorse sa 123:117. Blazersi se nalaze u grčevitoj borbi za doigravanje, na Zapadu vlada ogromna gužva u borbi za pozicije i svaka pobjeda im je iznimno bitna, posebno kada ona dođe protiv aktualnog prvaka i jedne od najboljih momčadi lige.

U završnici je Portland izdržao, imali su Warriorsi priliku za dolazak na minus jedan, pogodio je tricu Kevin Durant, ali i nagazio aut liniju te ubačaj nije priznat.

"Velika je gužva na ljestvici, puno je momčadi u pobjedi-dvije i sada ulazimo u dio sezone kada su momčadi umorne i fizički i psihički. Sada je vrlo važno iskočiti i povući momčad, pokazati da ste vođa", govorio je Damian Lillard.

Lillard je prvi igrač ove sezone koji je u tri utakmice zaredom ubacio najmanje 39 poena, noćas je upisao 44 uz osam asistencija, CJ McCollum dodao je 29 poena i pet skokova, Jusuf Nurkić 17 poena uz 13 skokova, a Al-Farouq Aminu uhvatio je 11 skokova.

Kod Warriorsa Kevin Durant ubacio je 50 poena uz sedam skokova i šest asistencija, po 17 poena dodali su Stephen Curry (šest asistencija) i Klay Thompson dok je Draymond Green ubacio 16 poena uz 12 skokova i sedam asistencija.

Los Angeles Clippersi svladali su u gostima Boston Celticse sa 129:119 i to uz veliki napadački doprinos DeAndrea Jordana. Jordan je preuzeo ulogu realizatora, netipično dobro šutirao je i slobodna bacanja (8/9) i tako pomogao Clippersima na putu do vrijedne pobjede.

Celticsi su ove sezone igrali dobru obranu do posljednje dvije utakmice. Cavsi su im prvi ubacili više od 120 poena (121), a sada su to napravili i Clippersi.

"Naša obrana mora biti bolja. Ono što smo dosad ostvarili, ostvarili smo dobrom obranom, ali u zadnje dvije utakmice napravili smo veliki korak unazad", priznao je Al Horford.

Jordan je susret završio s učinkom karijere od 30 poena čemu je dodao i 13 skokova, Tobias Harris dodao je 21 poen, osam skokova i pet asistencija, a Danilo Gallinari 20 poena i devet skokova. Kod Celticsa Kyrie Irving završio je s 33 poena i osam asistencija, Al Horford ubacio je 20 poena, a Marcus Morris 13 poena uz 11 skokova.

Toronto Raptorsi pregazili su Chicago Bullse, a raritet je da su to napravili uz skroman nastup i samo sedam poena DeMara DeRozana. Ovaj put iskočili su neki drugi koji su povukli i osigurali Raptorsima visoku pobjedu. Po 20 poena upisali su Serge Ibaka (sedam skokova) i Kyle Lowry (sedam skokova, deset asistencija). Kod Bullsa 18 poena ubacio je Bobby Portis, a 14 uz šest skokova Lauri Markkanen.

Paul George i Russell Westbrook odrađivali su odličan posao i vukli Thunder, ali svejedno je Memphis bio blizu. Tek u samoj završnici Oklahoma City uspio je prelomiti utakmicu i otići do ove vrlo vrijedne pobjede.

George je susret završio s 28 poena i šest skokova dok je Westbrook dodao 23 poena, 13 skokova i 15 asistencija. Kod Memphisa Andrew Harrison ubacio je 28 poena, a Tyreke Evans 23 uz devet skokova i sedam asistencija.

Utah Jazz upisao je čak 11. uzastopnu pobjedu, a ona je stigla u Salt Lake Cityju protiv Phoenix Sunsa. Na kraju 107:97 za Jazzere koji su u posljednjoj četvrtini preuzeli kontrolu nad susretom i riješili pitanje pobjednika.

Sunsi su se dugo dobro držali, u završnici bili na samo tri poena zaostatka, ali Jazzeri su se još jednom odvojili i otišli do pobjede.

Donovan Mitchell odigrao je još jednu odličnu utakmicu te ubacio 24 poena uz sedam asistencija, Royce O'Neale 19 poena uz pet skokova, Derrick Favors 18 poena uz 12 skokova, a Rudy Gobert 14 poena uz 17 skokova. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 28 poena uz pet skokova, Josh Jackson 22 poena uz sedam skokova, Elfrid Payton 12 poena, 11 skokova i 12 asistencija dok je Dragan Bender za 25 minuta dodao šest poena (2/5 za tri) i četiri skoka.

NBA:
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 104:98
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 123:117
Boston Celtics - Los Angeles Clippers 119:129
Chicago Bulls - Toronto Raptors 98:122
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 114:121
Utah Jazz - Phoenix Suns 107:97
Houston Rockets - Sacramento Kings 100:91
New York Knicks - Washington Wizards 113:118

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!