Zimski sportovi

Iznenađujuća pobjeda Hage u skijaškom trčanju na 10 kilometara, Vedrana Malec 71.

Sportnet • četvrtak, 15.02.2018.
Iznenađujuća pobjeda Hage u skijaškom trčanju na 10 kilometara, Vedrana Malec 71.
Foto: EPA

Ragnhild Haga došla je do prve olimpijske medalje u svojoj karijeri ispred favoritkinje Charlotte Kalle koja je osvojivši srebro došla do sedmog odličja s Olimpijskih igara...

PIŠE: Jan Šneler

Izvrsno je odradila utrku Haga koja je već nakon pola utrke preuzela vodstvo i zadržala ga do samoga kraja. Drugoplasirana je bila Charlotte Kalla koja kao niti u Sočiju 2014. godine nije uspjela doći do zlata. Kalla je vodila prvu polovicu utrke no onda je Haga preuzela kontrolu i došla do zlata.

Kalla ipak ne treba očajavati jer je u Pjongčangu već osvojila zlato u skiatlonu na 15 kilometara, a srebrom u utrci na 10 km došla je do sedmog olimpijskog odličja u karijeri. Treće mjesto podijelile su Marit Bjoergen i Krista Parmakoski.

Legendarna Marit Bjoergen, sa svojih 37 godina na leđima, došla je do druge medalje u Pjongčangu i ukupno nevjerojatne 12. olimpijske medalje. Finska trkačica Parmakoski odlično je odradila posljednju dionicu utrke i došla s pete na treću poziciju. Njoj je ovo druga bronca u karijeri i treća medalja sa Zimskih olimpijskih igara.

Jedina hrvatska predstavnica, Vedrana Malec utrku je završila na 71. mjestu što je ipak podbačaj jer je 2014. u utrci na 10 km završila na 59. mjestu.

Skijaško trčanje (ž), 10 km:
1. Ragnhild Haga (NOR) 25:00.5
2. Charlotte Kalla (ŠVE) +20.3
3. Marit Bjoergen (NOR) +31.9
3. Krista Parmakoski (FIN) +31.9
5. Jessica Diggins (SAD) +35.2
...
71. Vedrana Malec (HRV) +5:19.8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!