Tenis

Thiem krenuo pobjedom, Bedene iznenadio Ramosa, kraj za Mektića u paru

Branimir Korać • četvrtak, 15.02.2018.
Thiem krenuo pobjedom, Bedene iznenadio Ramosa, kraj za Mektića u paru
Foto: EPA

Odigrana su četiri susreta drugog kola na ATP turniru u Buenos Airesu, a u akciji je bio i Nikola Mektić koji nastupa u konkurenciji parova.

Aljaž Bedene igrat će u svom prvom četvrtfinalu nakon Hertogenboscha prošle godine. Bedene je u tri seta svladao Alberta Ramosa koji je uzeo prvi set, imao break loptu kod 4:4 u drugom, ali nakon toga dosta je pao i do kraja meča osvojio tek po jedan gem u svakom setu. Slovenac je ubacio 55 posto prvog servisa, ali imao i 19 aseva.

Guido Pella iznenadio je osmog nositelja Fernanda Verdasca kojeg je svladao relativno lako sa 6:2, 6:4. Verdasco je bio daleko od pravog izdanja, nakon što je u prvom setu dva puta gubio servis, Pella je imao dvostruki break i u drugom da bi Verdasco vratio jedan break i imao priliku za potpuni povratak u meč, ali nije uspio.

Diego Sebastian Schwartzman u tri seta prošao je do četvrtfinala, Brazilac Thomaz Bellucci uzeo mu je jedan set, ali nije napravio iznenađenje. Schwartzman se probudio u pravo vrijeme, potpuno je dominirao drugim i trećim setom te zasluženo stigao do pobjede.

Većih problema nije imao prvi nositelj Dominic Thiem koji je za sat i pol izbacio argentinskog zemljaša Horacija Zeballosa. Thiem je slavio sa 6:4, 6:3 te očekivano izborio prolaz, bez ijednog izgubljenog servis gema.

U konkurenciji parova Nikola Mektić s Alexanderom Peyom upisao je tijesan poraz od Španjolaca Davida Marrera i Fernanda Verdasca.

ATP Buenos Aires, drugo kolo:
Aljaž Bedene (Slovenija) - Albert Ramos (Španjolska, 3) 3:6, 7:5, 6:1
Guido Pella (Argentina) - Fernando Verdasco (Španjolska, 8) 6:2, 6:4
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 5) - Thomaz Bellucci (Brazil) 3:6, 6:3, 6:2
Dominic Thiem (Austrija, 1) - Horacio Zeballos (Argentina) 6:4, 6:3

ATP Buenos Aires, parovi, prvo kolo:
David Marrero/Fernando Verdasco (Španjolska/Španjolska) - Nikola Mektić/Alexander Peya (Hrvatska/Austrija, 3) 3:6, 6:3, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!