Tenis

Buzarnescu pregazila Ostapenko, Wozniacki, Kerber i Halep odradile "trening"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.02.2018.
Buzarnescu pregazila Ostapenko, Wozniacki, Kerber i Halep odradile "trening"
Foto: EPA

Poraz šeste nositeljice Jelene Ostapenko najveće je iznenađenje drugog kola turnira u Dohi. One najviše rangirane nositeljice nisu imale problema i mirno su izborile prolaz...

Prva igračica svijeta Caroline Wozniacki rutinski je odradila posao u drugom kolu turnira u Dohi. Za pobjedu je trebala manje od sat vremena, Njemica Carina Witthoeft nije imala nikakve šanse. Wozniacki je ispustila samo dva gema, oba u prvom setu, a Dankinja je meč završila s osam uzastopnih gemova.

Nakon što joj je Maria Šarapova s čak 52 neprisiljene pogreške pomogla u prvom kolu na putu do pobjede, Monica Niculescu prošla je i u treće kolo, ovaj put predajom Magdalene Rybarikove. Slovakinja je izgubila drugi set sa 6:2 da bi u prva tri gema trećeg uhvatila samo tri poena i nakon toga stisnula ruku Rumunjki.

Problema nije bilo za Elinu Svitolinu koja je nadigrala mladu Čehinju Marketu Vondroušovu. Svitolina je samo u jednom trenutku tijekom drugog seta ušla u krizu i dopustila Vondroušovoj povratak na 4:4, ali vrlo brzo nakon toga završila je meč i izborila prolaz.

Točno sat vremena za prolaz trebala je Angelique Kerber koja je bez previše muke nadigrala Samanthu Stosur. Vrlo dobar nastup za Njemicu koja je pronašla pravu formu nakon što je dobar dio prošle godine bila u problemima i prilično se mučila da bi došla do ikakve pobjede. "

Sorana Cirstea je iznenadila polufinalisticu Australian Opena Elise Mertens i svladala ju je u dva seta. Druga je to pobjeda Cirstee protiv Mertens, prvi put svladala ju je prije dvije godine na Roland Garrosu.

Simona Halep lakoćom je došla do drugog kola ispustivši samo tri gema protiv Ekaterine Makarove. Unatoč pobjedi Halep nije bila najzadovoljnija, još uvijek osjeća probleme s nožnim zglobom koji ju je ostavio van akcije od Australian Opena.

U dvoboju mladih Amerikanki uspješnija je bila CC Bellis koja je u tri seta svladala Madison Keys. Keys je lakoćom uzela prvi set sa 6:2, ali nakon toga sve je bilo na strani Bellis koja do kraja meča ispušta samo tri gema i odlazi do trećeg kola.

Kristina Mladenović u St. Peterburgu dala je naznačiti kako je duboka kriza prošlost, ali čini se kako će trebati još dosta vremena da uhvati konstantu. Ovdje je u drugom kolu glatko poražena od Anne Blinkove koju bi morala pobijediti da je u pravoj formi.

Očekivao se malo jači otpor Alize Cornet Karolini Pliškovoj, ali Francuska ga nije pružila. Pliškova je odradila dobar posao i slavila za 70 minuta uz svega pet ispuštenih gemova.

Problema s formom definitivno ima Jelena Ostapenko koja je odigrala još jedan skroman meč. Mihaela Buzarnescu pregazila ju je uz svega četiri izgubljena gema i tako priredila najveće iznenađenje drugog kola turnira u Dohi.

WTA Doha, drugo kolo:
Caroline Wozniacki (Danska, 1) - Carina Witthoeft (Njemačka) 6:2, 6:0
Monica Niculescu (Rumunjska) - Magdalena Rybarikova (Slovačka, 14) 6:7(6), 6:2, 3:0 predaja Rybarikove
Elina Svitolina (Ukrajina, 3) - Marketa Vondroušova (Češka) 6:2, 6:4
Julia Goerges (Njemačka, 9) - Barbora Strycova (Češka) 6:2, 3:6, 6:1
Angelique Kerber (Njemačka, 8) - Samantha Stosur (Australija) 6:4, 6:1
Petra Kvitova (Češka, 16) - Agnieszka Radwanska (Poljska) 6:7(3), 6:3, 6:4
Anastasija Sevastova (Latvija, 13) - Naomi Osaka (Japan) 6:4, 6:1
Sorana Cirstea (Rumunjska) - Elise Mertens (Belgija, 15) 7:5, 6:4
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Ekaterina Makarova (Rusija) 6:3, 6:0
CC Bellis (SAD) - Madison Keys (SAD, 12) 2:6, 6:3, 6:0
Anna Blinkova (Rusija) - Kristina Mladenović (Francuska, 11) 6:3, 6:3
Johanna Konta (Velika Britanija, 10) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:2, 6:2
Karolina Pliškova (Češka, 5) - Alize Cornet (Francuska) 6:2, 6:3
Mihaela Buzarnescu (RUmunjska) - Jelena Ostapenko (Latvija, 6) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!