Košarka

Naglić: "Voljeli bismo da trofej ostane u Zadru"; Nazor: "Nadam se da ćemo što dulje ostati u igri za trofej”

Sportnet • četvrtak, 15.02.2018.
Naglić: "Voljeli bismo da trofej ostane u Zadru"; Nazor: "Nadam se da ćemo što dulje ostati u igri za trofej”
Foto: FaH

Pred današnje utakmice četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića, treneri Zadra i Cibone otkrili su što očekuju od narednih utakmica. Cibona od 17 sati igra protiv Škrljeva, dok Zadar nakon toga igra protiv Sonik Puntamike...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon pobjeda Zaboka i Cedevite, večeras ćemo saznati preostale polufinaliste Kupa Krešimira Ćosića. S obzirom na veću kvalitetu Zadra i Cibone teško je očekivati bilo koji drugi scenarij osim njihovog međusobnog ogleda u polufinalu.

Trener Cibone i nekadašnji trener Zadra, Ante Nazor ne želi naravno podcijeniti Škrljevo te otkriva kako razmišlja o utakmici koja je pred njim.

"Pred nama je kup natjecanje i sav fokus usmjeren je na prvu utakmicu protiv Škrljeva. Kup je takvo natjecanje gdje su moguća iznenađenja i zato moramo biti maksimalno motivirani i usmjereni na tu utakmicu. Protivnika izuzetno respektiramo. Možda je ovo i najbolja ekipa od svih iz hrvatske lige koje sudjeluju u završnici", rekao je Nazor.

Ponajbolji igrač Cibone ove sezone, Luka Žorić nada se prolasku u polufinale i derbiju s domaćinom Zadrom.

"Škrljevo je ekipa koja igra ove sezone jako dobro. Imaju dobre rezultate. Moram se spremiti i odigrati dobru utakmicu te dati sve od sebe da prođemo u polufinale Kupa. Neće biti lagano, no mislim da smo ipak blagi favoriti u ovoj utakmici", istaknuo je Žorić.

U Zadru se euforija svakako može osjetiti. Zadrani su domaćini Final Eight Kupa koji nosi ime po njihovom sugrađaninu a uz sve to ove godine slavi se 20. izdanje Kupa Krešimira Ćosića. Ipak, trener Zadra Aramis Naglić ne želi upasti u zamku i očekivati da je njegova momčad favorit.

"Nadam se da ćemo svi odigrati na visokom nivou kako i priliči dvadesetoj godišnjici otkako Kup nosi Krešino ime. Što se tiče nas, voljeli bismo da trofej ostane u Zadru, ali ići ćemo korak po korak. Svaka momčad koja je došla na završnicu zaslužuje respekt, a tko će doći do samog kraja vidjet ćemo nakon ova četiri dana. Naša je velika želja da baš mi osvojimo Kup, ali put do toga je težak. Nervoza je prisutna, ali to je sasvim normalno pred ovakva natjecanja", zaključio je Naglić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!