Košarka

Cremona nakon produžetka do polufinala, poraz Perićeve Venezije

Petar Jenjić • četvrtak, 15.02.2018.
Cremona nakon produžetka do polufinala, poraz Perićeve Venezije

Cremona i Torino prvi su polufinalisti talijanskog Kupa. Torino je svladao Perićevu Veneziju rezultatom 72:60, dok je Cremona nakon produžetka uspjela slomiti otpor Avellina, završilo je 89:82...

Zanimljiva četvrtfinalna utakmica otišla je na stranu Cremone koja je nakon produžetka bila bolja od Avellina rezultatom 89:82. Avellino je odigrao bolje prvo poluvrijeme koje je zaključio s osam poena prednosti (40:32), ali u nastavku bolje je igrala Cremona koja je minutu prije kraja imala pet poena prednosti (74:69). Međutim, Avellino uspijeva doći do produžetka zahvaljujući trici Richa Jasona. Na početku produžetka Cremona je povela i do kraja nije ispustila vodstvo.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Drake Diener s 19 poena, Darius Johnson-Odom dodao je 18 koševa i pet skokova, a Henry Sims 16 poena i devet skokova. Avellinu nije pomoglo niti 30 koševa Richa Jasona, kao niti 19 koševa i 19 skokova Kirila Fesenka.

U polufinale Kupa prošao je i Torino koji je bio bolji od Venezije sa 72:60. Na kraju utakmice ključnim se pokazala prva četvrtina u kojoj je Torino primio tek četiri poena i imao 17 koševa viška (21:4). Nije se Venezia predavala, uspjela se u posljednjoj dionici spustiti na samo pet poena minusa (65:60), ali više od toga nije išlo.

Torino je do pobjede predvodio Diante Garrett sa 17 poena, dok je Deron Washington dodao 11 koševa i sedam skokova. Jedini dvoznamenkast u redovima Venezije bio je Mitchell Watt s 19 poena i 11 skokova. Hrvoje Perić zaključio je susret s osam poena (4/8 za dva) i osam skokova za 26 minuta provedenih na parketu.

Talijanski Kup, četvrtfinale:
Avellino - Cremona 82:89 (nakon produžetka)
Venezia - Torino 60:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!