Zimski sportovi

Hansdotter došla do olimpijskog zlata u slalomu, Shiffrin neočekivano ostala bez odličja

Sportnet • petak, 16.02.2018.
Hansdotter došla do olimpijskog zlata u slalomu, Shiffrin neočekivano ostala bez odličja
Foto: EPA

Aktualna svjetska prvakinja u slalomu i trenutna apsolutna kraljica skijanja, Mikaela Shiffrin, završila je na četvrtom mjestu i tako ostala bez odličja u njenoj najjačoj disciplini...

PIŠE: Jan Šneler

Poznatu izreku "Uvijek djeveruša, nikad mladenka", švedska skijašica Frida Hansdotter može ostaviti iza sebe. Nakon dvije bronce i jednog srebra sa Svjetskog prvenstva u slalomu, 32-godišnja Šveđanka uspjela je doći do samog vrha. Iako je u prvoj vožnji završila na drugom mjestu, odličnom drugom vožnjom došla je do prvog mjesta.

Na drugom mjestu završila je Wendy Holdener. Mlada Švicarka bila je prva nakon prve vožnje, no u drugoj nije uspjela dostići Hansdotter i osvojila je srebro. Isti rezultat postigla je i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu.

Bronca je iznenađujuće otišla u ruke 21-godišnje Austrijanke Katharine Gallhuber. Gallhuber je prvu vožnju završila na 9. mjestu sa sekundom i 23 stotinke zaostatka za vodećom Holdener. Iako ju nitko nije očekivao u borbi za odličja, Gallhuber je najboljom drugom vožnjom ostavila mnoge iskusnije skijašice iza sebe i došla do prvog odličja u karijeri.

Konačno, Amerikanka Mikaela Shiffrin nije došla do nove medalje u Pjongčangu. Nakon prve vožnje završila je na četvrtom mjestu, a isti uspjeh postigla je i na kraju utrke.

Hrvatsku su u današnjem slalomu predstavljale Andre Komšić i Ida Štimac. Komšić je završila utrku na 31. mjestu, dok Štimac nije završila drugu vožnju. Nakon prve vožnje bila je na 37. mjestu.

Zimske olimpijske igre, slalom(ž):
1. Frida Hansdotter (ŠVE) 1:38.63
2. Wendy Holdener (ŠVI) +0.05
3. Katharina Gallhuber (AUT) +0.32
4. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.40
5. Anna Swenn Larsson (ŠVE) +0.98
...
31. Andrea Komšić (HRV) +7.63
Ida Štimac (HRV) nije završila drugu vožnju

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!