Nogomet

Kek: "Utakmica u Osijeku izuzetno je izazovna"; Zekić: "Riječani su protivnik koji zaslužuje maksimalan respekt"

Sportnet • petak, 16.02.2018.
Kek: "Utakmica u Osijeku izuzetno je izazovna"; Zekić: "Riječani su protivnik koji zaslužuje maksimalan respekt"
Foto: FaH

Uoči sutrašnje utakmice u Gradskom vrtu između Osijeka i Rijeke, treneri Rijeke i Osijeka, Matjaž Kek i Zoran Zekić iznijeli su svoja razmišljanja o subotnjem derbiju...

PIŠE: Jan Šneler

Ovaj vikend pruža dva zanimljiva dvoboja u HT Prva liga. Onaj veliki derbi između Dinama i Hajduka na rasporedu je u nedjelju, dok će se sutra susresti trećeplasirana Rijeka i četvrtoplasirani Osijek.

Osijek je već dva puta slavio protiv Rijeke ove sezone i trener Riječana Matjaž Kek zajedno sa svojim suradnicima svjestan je kvalitete osječke momčadi.

"Utakmica u Osijeku izuzetno je izazovna. Osijek je protivnik koji će pokazati u kakvom smo stanju. Napravit ćemo sve da dođemo do svog cilja, a to su bodovi. Osijek je kvalitetan i moćan na domaćem terenu", kaže Kek.

Rijeka je otvorila prvenstvo pobjedom protiv Istre međutim visoka pobjeda protiv istarskog prvoligaša nije najbolje mjerilo zbog katastrofalnog stanja u toj momčadi.

"Sigurno da je Osijek težak protivnik, pobijedili su nas u zadnje dvije utakmice. Ulogu favorita ovoga bi puta prepustio Osijeku kao domaćinu, ali zna se da smo mi Rijeka i idemo na tri boda", otkrio je bivši igrač Osijeka i sadašnji nogometaš Rijeke, Zoran Kvržić.

U Osijeku su svjesni da će utakmica protiv Rijeke biti izuzetno teška za njihovu momčad, naročito nakon teškog poraza od Dinama u prošlom kolu. Zoran Zekić na konferenciji za novinare jasno je rekao što očekuje od svojih igrača.

"Bilo je dosta razgovora i analiza, dakako i kritika, kako to već ide nakon poraza. No, dolazi nam već novi derbi i nadam se da smo sve one loše stvari ostavili iza sebe i da ćemo ovaj puta biti puno bolji, agresivniji i kvalitetniji u odnosu na ogled s Dinamom", rekao je Zekić.

Iz svake rečenice je vidljivo kako Osječani respektiraju Rijeku bez obzira na to što Riječani ne izgledaju kao momčad od prošle godine. Zekić je svjestan da samo napornim radom i ustrajnim zalaganjem mogu dosegnuti formu s početka sezone i ostvariti dobar rezultat.

"Riječani su zasigurno protivnik koji zaslužuje maksimalan respekt, bez obzira na sve svoje kadrovske promjene. Dolazi nam aktualni prvak, bitno redizajniran što se momčadi tiče jer imaju dosta novih pojedinaca i ne znam što sutra od njih možemo očekivati. Ne želim se razbacivati nekim pretjeranim najavama, treba pričati na terenu, posebice nakon poraza kojega smo doživjeli od Dinama", zaključio je trener Osijeka na kraju.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!