Košarka

VIDEO: Dario Šarić i društvo razmontirali Amerikance, Bogdan Bogdanović MVP

Dario Dodić • subota, 17.02.2018.
VIDEO: Dario Šarić i društvo razmontirali Amerikance, Bogdan Bogdanović MVP
Foto: EPA

Rising Stars Challenge utakmicom započeo je All-Star vikend u Staples centru u Los Angelesu. Reprezentacija Svijeta potpuno je izdominirala igrače iz SAD-a i pobijedila 155:124...

AUTOR: Lovre Bilonić

Vikend atraktivne i neozbiljne NBA košarke započeo je Rising Stars Challenge utakmicom, dvobojem NBA igrača prve i druge godine, podijeljenih u reprezentacije Svijeta i SAD-a. Omjer snaga bio je posve na strani Svijeta, koju su predvodila čak trojica startera Philadelphia 76ersa.

Atraktivnih poteza nije nedostajalo s obje strane, Svijet je s laganih 155:124 dokazao premoć.

Bogdan Bogdanović proglašen je najkorisnijim igračem Rising Stars Challengea, srpski je reprezentativac pokazao meku ruku pogađavši gotovo s centra, u 22 minute postigao je 26 poena i dodao šest asistencija.

Najučinkovitiji je u dresu Svijeta bio Buddy Hield s 29 koševa, Jamal Murray je dodao 21 poen i sedam asistencija.

Dario Šarić odigrao je odličnu utakmicu, ali od početka je bilo jasno da Šiši preozbiljno shvaća košarku za ovakav cirkus od utakmice. Dario je na parketu proveo 21 minutu i ubacio 18 poena uz tri skoka i pet asistencija. Suigrač mu iz 76ersa, Ben Simmons, dodao je 11 koševa, 13 asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte. Joel Embiid je poluozlijeđen stigao u Los Angeles pa je odigrao tek devet minuta (5 koševa) jer ga još čeka natjecanje u košarkaškim vještinama i All-Star utakmica.

Najbolji u momčadi SAD-a, ali i jedan od atraktivnijih na parketu, bio je Jaylen Brown s 35 koševa i deset skokova. 20 je poena dodao Kyle Kuzma, na 15 se poena zaustavio Jayson Tatum.

All-Star Rising Stars Challenge:
Svijet - SAD 155:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!