Košarka

Barcelona slavila uz odličnog Tomića, Gran Canaria na svom terenu došla do polufinala

Sportnet • subota, 17.02.2018.
Barcelona slavila uz odličnog Tomića, Gran Canaria na svom terenu došla do polufinala
Foto: EPA

Odlična igra hrvatskog centra Ante Tomića značajno je omogućila pobjedu Barceloni u četvrtfinalnom dvoboju protiv Baskonije...

PIŠE: Jan Šneler

U utakmici punoj koševa, što se moglo i očekivati s obzirom na stil igre koji gaji Gran Canaria, upravo je klub s Kanarskog otočja prošao u polufinale. Fuenlabrada nije olako pala, mada je Gran Canaria u posljednjih deset minuta ušla s prednošću od 12 razlike.

Do kraja utakmice ta se prednost još malo i povećala te su domaći slavili sa 107:92. Balvin i Aguilar predvodili su Gran Canariju s 18 koševa, dok je za gostujuću momčad Cruz postigao 20 koševa. U redovima Fuenlabrade nije bilo Marka Popovića.

Napeto je bilo u drugoj četvrtfinalnoj utakmici u kojoj su se susreli Barcelona i Baskonia. Obje momčadi bi vjerojatno puno lakše igrale da su igrale na svom parketu, a ne na neutralnom terenu u Las Palmasu. Iako je Barcelona imala prednost veći dio utakmice, dugo se nije mogla potpuno odvojiti i zaključiti utakmicu.

Dvije minute prije kraja treće četvrtine, Barcelona je imala velikih 70:59, no Baskonia i tri i pol minute do kraja utakmice rezultat je bio 82:82. Svega 80 sekundi do kraja dvoboja, Šengelia je koševima s linije slobodnih bacanja donio Baskoniji 88:88, no Barcelona je do kraja susreta zadržala mirnoću i konačno slavila s 94:90.

Barcelonu su predvodili Heurtel s 20 koševa i 9 asistencija i Ante Tomić s 18 koševa i 9 skokova. Gostima nije pomogla niti odlična partija Šengelije koji je upisao 30 koševa, pet skokova i jednu asistenciju.

U polufinalu završnice Španjolskog kupa koji se igra u Las Palmasu igrat će Tenerife i Real te Gran Canaria i Barcelona. Utakmice su na rasporedu sutra u 18, odnosno u 20 sati.

Španjolski kup, četvrtfinale:
Gran Canaria - Fuenlabrada 107:92
Barcelona - Baskonia 94:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!