Košarka

Cibona u Višnjiku svladala Zadar i izborila prolaz u finale Kupa Krešimira Ćosića

Branimir Korać • petak, 16.02.2018.
Cibona u Višnjiku svladala Zadar i izborila prolaz u finale Kupa Krešimira Ćosića
Foto: FaH

Cedevita i Cibona borit će se za titulu osvajača Kupa Krešimira Ćosića. Nakon što je Cedevita u polufinalu bila bolja od Zaboka, Cibona je u drugom polufinalu nadigrala Zadar i slavila 73:61...

Sjajna atmosfera i zanimljiv dvoboj u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića te prva ovosezonska pobjeda Cibone protiv Zadra. Zadrani su bili bolji u sva tri ovosezonska dvoboja, ali onda kada je to bilo najvažnije, u polufinalu Kupa u Višnjiku, bolja je bila Cibona.

Cibosi su slavili 73:61 u susretu u kojem su se odvojili u završnici prvog poluvremena i nakon toga bez većih problema održavali prednost. Zadar je u jednom trenutku zaprijetio povratkom, ali Cibona je imala odgovor i mirno iskontrolirala susret.

Trio Žorić - Uljarević - Tomas bio je nezaustavljiv i Zadrani nisu imali nikakvo rješenje za njih, posebno za Luku Žorića na kojem su se mijenjali čuvari, ali on ih je lakoćom punio koševima.

Zadar je dosta nervozno krenuo u susret i Cibona je to iskoristila te se brzo odvojila na visoku prednost, za samo pet i pol minuta stigla je do vodstva 15:4. U završnici prve četvrtine Gray, Knowles i Brzoja napravili su seriju 10:0 i Zadar se posve približio na 18:16.

Sredinom druge dionice domaćin je nakon trice Graya uz faul Bošnjaka nakratko i poveo s 22:20, ali u završnici prvog poluvremena ponovno je zadarski napad bio loš i neorganiziran što Cibona koristi, stvara razliku i na poluvrijeme odnosi 40:30.

U nastavku susreta Cibosi su održavali razliku, Zadar je zaprijetio samo u jednom trenutku kada je četiri i pol minute prije kraja tricom Špralje smanjio na 61:57, imao je napad za dodatno približavanje, ali nije ga iskoristio i Cibona preko Žorića, Ratkovice i Uljarevića radi 7:0 te praktički rješava pitanje pobjednika.

Završilo je 73:61 za Cibose koji će se s Cedevitom boriti za trofej osvajača Kupa Krešimira Ćosića. Luka Žorić ubacio je čak 30 poena uz 14 skokova, Karlo Uljarević dodao je 14 poena, a Marko Tomas 13. Kod Zadra Steven Gray ubacio je 15 poena uz pet skokova, a Ive Ivanov 12 poena.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo17.02.2018. u 11:30
    Napokon imamo play-a za repku...
    cimbo
  • pikepiletina16.02.2018. u 23:59
    Roza, Tomas i Žora preko 100 minuta!
    pikepiletina
  • vlacng16.02.2018. u 22:06
    Old skul rules!
    vlacng