Košarka

Žalgiris i Lietuvos Rytas prošli u finale litavskog Kupa

Petar Jenjić • subota, 17.02.2018.
Žalgiris i Lietuvos Rytas prošli u finale litavskog Kupa
Foto: EPA

Žalgiris i Lietuvos Rytas igrat će u finalu litavskog košarkaškog Kupa. Ni jedna ni druga momčad nije imala prevelikih problema u svojim polufinalnim susretima...

Kao što se i moglo očekivati, Lietuvos Rytas nije imao prevelikih problema protiv Alytaus Džukije u polufinalu litavskog Kupa. Slavio je rezultatom 81:61, u utakmici bez rezultatske napetosti. Već nakon prve četvrtine Lietuvos Rytas vodio je sa 21:9, a do kraja utakmice samo je bilo pitanje kojom će razlikom slaviti.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Loukas Mavrokefalidis s 19 koševa i pet skokova, dok je Martynas Echodas dodao 15 poena i 14 skokova. Kod poraženih po 13 koševa ubacili su Parrish Petty (osam skokova) i Nikolaos Stylianou.

U finale je prošao i Žalgiris koji je bio bolji od Lietkabelisa rezultatom 88:74. Nakon prve četvrtine imao je osam poena prednosti, razliku koja je narasla na 20 koševa do kraja poluvremena (54:34). Do kraja utakmice Žalgiris nije imao problema u čuvanju prednosti.

Brandon Davies sa 17 koševa i sedam skokova bio je najbolji kod Žalgirisa, Paulius Valinskas dodao je 14 poena. Lietkabelis je predvodio Darjuš Lavrinovič s 18 koševa, Dominik Mavra dodao je osam poena (2/2 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 1/2), tri skoka i četiri asistencije za 20 i pol minuta na terenu

Litavski kup, polufinale:
Lietuvos Rytas - Alytaus Džukija 81:61
Žalgiris - Lietkabelis 88:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!