Košarka

Fantastični Simon vodio Anadolu Efes do finala Kupa, Tofas bolji od Bešiktaša

Sportnet • subota, 17.02.2018.
Fantastični Simon vodio Anadolu Efes do finala Kupa, Tofas bolji od Bešiktaša
Foto: EPA

Vrlo precizni i raspoloženi Krunoslav Simon s 29 koševa vodio je svoju momčad do finala Kupa Turske gdje će Anadolu Efes igrati protiv Tofasa...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon prolaza u četvrtfinalu protiv jakog Fenerbahčea, Anadolu Efes uspješno je prošao i Darušafaku te se plasirao u finale Kupa Turske. Sve je bilo jasno već u prvoj četvrtini koju je Efes dobio s 26:11.

Darušafaka se pokušavala vratiti no vrlo je teško na gostujućem terenu doći do egala. Treba spomenuti kako se utakmice završnice Kupa igraju u Sinan Erder Sport Salonu, odnosno domaćem terenu Anadolu Efesa. Na poluvremenu je Anadolu Efes imao 10 razlike, a u narednom periodu samo su održavali lijepu rezultatsku prednost te ju povremeno i povećavali.

Konačno je završilo 90:76 a najbolji pojedinac u momčadi Efesa svakako je bio Kruno Simon. Simon je igrao nevjerojatno. Postigao je 29 koševa uz čak sedam trica iz 11 pokušaja. Svemu tome dodao je četiri skoka i šest asistencija. Kod gostiju je Wilbekin postigao 17 poena uz sedam asistencija.

U drugoj polufinalnoj utakmici, Tofas je svladao Bešiktaš s 86:79. Vrlo izjednačenu utakmicu odigrale su ove momčadi, iako treba reći kako je Tofas veći dio utakmice bio bolja momčad.

Iako to nije bila velika rezultatska prednost činilo se kao da Tofas kontrolira utakmicu i naprosto ne dopušta Bešiktašu da se približi. Došao je Bešiktaš svega dvije minute do kraja na samo -2, no isforsiranim pokušajima i brzopletim akcijama omogućili su Tofasu da se smiri i vrati vodstvo.

Najbolji je u redovima pobjedničke momčadi bio Crocker s 20 koševa, četiri skoka i tri asistencije, dok je za Bešiktaš nekadašnji Cibonaš DJ Strawberry postigao 25 koševa.

Kup Turske, polufinale:
Anadolu Efes - Darušafaka 90:76
Tofas - Bešiktaš 86:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!