Košarka

AEK preko Olympiakosa do naslova u Kupu

Petar Jenjić • subota, 17.02.2018.
AEK preko Olympiakosa do naslova u Kupu
Foto: EPA

Košarkaši AEK-a pobjednici su Kupa Grčke. U finalnom dvoboju, nakon vrlo zanimljivih 40 minuta, svladali su Olympiakos rezultatom 88:83 i tako stigli do 14. trofeja u povijesti kluba...

Pobjeda protiv Panathinaikosa u polufinalu Kupa očito nije bila slučajna. AEK je u finalu svladao i drugog grčkog velikana, Olympiakos, rezultatom 88:83 i apsolutno zasluženo došao do 14. trofeja u klupskoj povijesti, a prvog još od 2001. godine.

Kao što se i moglo očekivati, utakmica je bila vrlo neizvjesna i nijedna se momčad nije uspijevala odvojiti na značajniju razliku. U 36. minuti AEK je imao šest koševa prednosti (80:74), no Olympiakos se ubrzo vraća na zaostatak od jednog posjeda pa promašuje i šut za poravnanje u posljednjoj minuti (83:81).

Ključnim se pokazao ubačaj Mannyja Harrisa 15 sekundi prije kraja kojim je AEK-u donio +4 (86:82). Nakon što je na drugoj strani Janis Strelnieks bio polovičan s linije slobodnih bacanja, Delroy James potvrdio je pobjedu AEK-a.

Manny Harris sa 17 koševa i četiri skoka ujedno je proglašen i najkorisnijim igračem finala, a pridružio mu se Kevin Punter s 14 poena. Najučinkovitiji je kod Olympiakosa bio Vassilis Spanoulis s 20 koševa i devet asistencija, Nikola Milutinov dodao je 17 poena.

Grčki kup:
AEK - Olympiakos 88:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!