Tenis

VIDEO: Goffin predao zbog bizarno zarađene ozljede, Federer u finalu, nezaustavljivi Marach i Pavić

Branimir Korać • subota, 17.02.2018.
VIDEO: Goffin predao zbog bizarno zarađene ozljede, Federer u finalu, nezaustavljivi Marach i Pavić
Foto: EPA

Grigor Dimitrov i Roger Federer borit će se za titulu pobjednika turnira u Rotterdamu. Federer je očekivano svladao Andreasa Seppija dok je Dimitrov prošao dalje predajom Davida Goffina...

Trebala je to biti poslastica, meč za teniske sladokusce, međutim nije dugo potrajao. Dimitrov je uzeo prvi set, a u drugom nakon što je Goffin poveo s 1:0 došlo je do ozljede koja je Belgijca natjerala na predaju.

Bila je to situacija koja se vrlo rijetko viđa u teniskim mečevima na ATP razini, Goffin je pokušao zahvatiti jedan volej, međutim loptica je pogodila okvir reketa i odbila mu se u glavu pri čemu je zaradio jak udarac u oko. Belgijac je odmah završio na podu, pritrčao je i Dimitrov, a nakon kraćeg razmišljanja odlučio se za predaju.

Dimitrov je tako dobio priliku boriti se za titulu pobjednika, nije potrošio previše energije i pokušat će zaustaviti u finalu novog prvog igrača svijeta Rogera Federera.

Federer nije dozvolio iznenađenje u drugom polufinalu, protivnik mu je bio Andreas Seppi, a Švicarac ga je svladao za sat i pol sa 6:3, 7:6.

Nakon što je prvi set dobio serijom od četiri gema u nizu, u drugom je posao dovršavao tek u tie-breaku nakon što niti jedan tenisač nije uspio izboriti niti break priliku.

U konkurenciji parova Mate Pavić i Oliver Marach nastavljaju show i nižu pobjede. Upisali su čak 18. uzastopnu pobjedu, za poraz ne znaju još od polufinala Beča kada su predali meč Demolineru i Querreyju bez borbe, a ako se računaju porazi u igri, taj niz je još duži i seže još u Šangaj gdje su u dva seta izgubili upravo od Rojera i Tecaua.

U finalu mu se nije pridružio Ivan Dodig koji je nastupao s Rajeevom Ramom, ali odlični Francuzi Herbert i Mahut bili su prejaki.

ATP Rotterdam, polufinale:
Grigor Dimitrov (Bugarska, 2) - David Goffin (Belgija, 4) 6:3, 0:1 predaja Goffina
Roger Federer (Švicarska, 1) - Andreas Seppi (Italija) 6:3, 7:6(3)

ATP Rotterdam, polufinale parova:
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 2) - Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (Nizozemska/Rumunjska, 4) 6:1, 6:3
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Francuska/Francuska, 3) - Ivan Dodig/Rajeev Ram (Hrvatska/SAD) 7:6(5), 4:6, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!