Tenis

Halep se povukla nakon četvrtfinalne pobjede, Kvitova preokretom svladala Wozniacki

Branimir Korać • subota, 17.02.2018.
Halep se povukla nakon četvrtfinalne pobjede, Kvitova preokretom svladala Wozniacki
Foto: EPA

U finalu turnira u Dohi igrat će Petra Kvitova i Garbine Muguruza. Dok je Muguruza odmarala, Kvitova je imala vrlo težak meč protiv Caroline Wozniacki...

Simona Halep nije bila u stanju nastupiti u polufinalu turnira u Dohi i bez borbe je predala meč Španjolki Garbine Muguruzi. Još nakon četvrtfinalne pobjede protiv CC Bellis s glatkih 6:0, 6:4 Halep je objavila kako se povlači iz turnira zbog bolova u stopalu.

"Iznenađena sam što sam uopće mogla odigrati tri meča i upisati tri pobjede. Svaki dan igrala sam s bolovima, ali u ovom meču bilo je previše i odlučila sam stati. Magnetska rezonancija potvrdila je probleme sa stopalom i moram prvo to riješiti", istaknula je Halep.

Gledatelji su tako ostali uskraćeni za jedan jak dvoboj, ali zato su mogli uživati u sjajnom drugom polufinalu koje je potrajalo više od dva i pol sata.

Petra Kvitova na kraju je svladala Caroline Wozniacki u tri seta, a Dankinja ima za čim žaliti, mogla je isto tako i ona do pobjede.

Prvi set Wozniacki je uzela sa 6:3 da bi u drugom imala servis za meč kod 5:4 i 6:5, ali oba puta Kvitova se izvukla i uzela set u tie-breaku sa 7:3. Treći set otišao je na stranu Čehinje sa 7:5 i donio joj prolaz u finale.

"Petra je jako teška protivnica i uvijek morate biti svjesni da vam neće pružiti previše šanse. Čak i kada ne igra dobro, teško je protiv nje uhvatiti ritam, a s druge strane morate biti spremni na to da će odjednom početi sve pogađati", istaknula je Wozniacki.

WTA Doha, polufinale:
Garbine Muguruza (Španjolska, 4) - Simona Halep (Rumunjska, 2) predaja Halep
Petra Kvitova (Češka, 16) - Caroline Wozniacki (Danska, 1) 3:6, 7:6(3), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!