Tenis

Karlović zaustavljen u New Yorku, bolji je bio Sam Querrey

Sportnet • subota, 17.02.2018.
Karlović zaustavljen u New Yorku, bolji je bio Sam Querrey
Foto: EPA

U četvrtfinalu ATP turnira u New Yorku, hrvatski tenisač Ivo Karlović izgubio je nakon dva tie-breaka od Amerikanca Sama Querreya...

PIŠE: Jan Šneler

U osmom međusobnom dvoboju ove dvojice tenisača, po šesti put slavio je Sam Querrey. Kada god se radi o američkom tenisaču i našem Ivi Karloviću, prva stvar koja padne na pamet su tie-breakovi. Naravno, niti ovaj meč nije mogao proći bez 13. igre.

U prvom setu prilika za break bilo je jako malo. Tek dvije break šanse imao je Querrey ali niti jednu u osmom i 12. gemu nije iskoristio. Čak niti u 13. igri, prilika za oduzimanjem servisa bilo je malo. Tek je jednom napravio mini break Querrey i to u drugom gemu što je bilo dovoljno da slavi sa 7:5.

Drugi set bio je ipak malo drugačiji. U ovome nije bilo niti jedne break prilike. Oba tenisača dobro su servirala. Ne treba niti govoriti koliko su bili dominantni u servisima već je dovoljno pogledati statistiku. Querrey je osvojio tri poena na Karlovićev servis, a naš tenisač svega dva.

Ipak u drugom tie-breaku na meču bilo je oduzimanja servisa. Querrey je dva puta uzimao servis našem tenisaču, vrlo brzo poveo sa 6:1 i praktički okončao meč. Uspio se nakratko Karlović vratiti i uzeti tri poena zaredom ali Querrey četvrtu meč loptu nije mogao propustiti.

U polufinalu, Querrey će igrati protiv francuskog tenisača, 25. na ATP ljestvici, Adriana Mannarina. Kako sada stvari stoje, Ivo Karlović će u sljedeći tjedan ući kao 78. igrač na svijetu te time za 11 mjesta poboljšati svoj ovotjedni renking.

ATP New York, četvrtfinale:
Ivo Karlović (HRV) - Sam Querrey (SAD) (5)6:7 (4)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!