Tenis

Roger Federer ponovno svjetski broj jedan, najstariji u povijesti

Mihaela Bradovski • petak, 16.02.2018.
Roger Federer ponovno svjetski broj jedan, najstariji u povijesti
Foto: EPA

Roger Federer ponovno je na vrhu ATP ljestvice. Najbolji tenisač u povijesti vratio se tamo s 36 godina i 195 dana te je tako ujedno postao i najstariji igrač na vrhu poretka...

Turnir u Rotterdamu zauvijek će ostati u lijepom sjećanju Rogeru Federeru. Dva puta ga je osvajao, prvi put finalnom pobjedom protiv Ivana Ljubičića, a sada je u Rotterdamu osigurao osigurao povratak na vrh ATP ljestvice.

I prije početka turnira bilo je jasno kako Federer ima velike šanse za prestići Rafaela Nadala. Trebao je doći do polufinala i to bi mu bilo dovoljno za preuzimanje vrha, a to je na kraju i učinio. Tako je prestigao na povijesnim ljestvicama Andrea Agassija koji je dosad bio najstariji tenisač ikad na vrhu ATP ljestvice.

Za prolaz u polufinale Federer je igrao protiv Robina Haasea, domaćeg igrača koji mu nikada ranije nije uzeo niti set, no ovdje je Haase odigrao dobar meč i zaprijetio Federeru.

Kombinacija dobre igre Haasea i vidne nervoze kod Federera pomogli su Nizozemcu da uzme prvi set sa 6:4, ali nakon toga na terenu je bio samo jedan igrač. Federer je preuzeo kontrolu nad igrom i rutinski uzeo naredna dva seta izgubivši u svakom tek po jedan gem.

Ono što se očekivalo tako se i ispunilo, Federer je došao tamo gdje mu je i mjesto.

Inače na turniru u Rotterdamu odlično gura i Mate Pavić koji s Oliverom Marachom nastavlja nevjerojatan pobjednički niz. U četvrtfinalu su igrali protiv Damira Džumhura i Filipa Krajinovića te im održali lekciju slaveći s dva puta po 6:1. Polufinale donosi im puno teži posao, igrat će protiv Jean-Juliena Rojera i Horije Tecaua.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!