Tenis

Ivo Karlović za samo sat vremena sredio neugodnog Amerikanca i prošao u četvrtfinale

Branimir Korać • četvrtak, 15.02.2018.
Ivo Karlović za samo sat vremena sredio neugodnog Amerikanca i prošao u četvrtfinale
Foto: EPA

Ivo Karlović prošao je u četvrtfinale turnira u New Yorku nakon što je u dva seta svladao Ryana Harrisona. Karloviću je za pobjedu trebalo samo sat vremena...

Ivo Karlović sredio je dvojicu Amerikanaca na putu do četvrtfinala, a tamo će ga možda dočekati i treći. Naime potencijalni protivnik hrvatskom tenisaču je Sam Querrey koji mora svladati Mihaila Južnog.

U drugom kolu Karlović je igrao protiv Ryana Harrisona, Amerikanca koji može biti vrlo neugodan, ali u ovom meču sve je bilo na strani hrvatskog tenisača. Karlović je odigrao dobar meč i svladao Harrisona s dva puta po 6:4.

Inače, Harrisonu je to drugi meč s hrvatskim igračima ove godine i drugi poraz. Sjećamo se kako je prije nekoliko tjedana na Australian Openu u trećem kolu stajao na putu Marinu Čiliću i upisao poraz u tri seta.

Protiv Karlovića nije imao previše šanse. Jedinu break priliku imao je na početku meča kada je došao do 30:40 na Karlovićev servis, ali vrlo brzo je hrvatski tenisač spasio tu loptu i mirno uzeo gem.

U završnici prvog seta Karlović je stigao do 30:40 i za razliku od Harrisona svoju priliku je iskoristio i uzeo prvi set sa 6:4.

U drugom setu ponovno breakova nije bilo do same završnice i još jednom Karlović kod 4:4 dolazi do prilike. Stigao je do 15:40, iskoristio ukupno treću break loptu nakon čega je odservirao za meč i četvrtfinale.

Na putu do pobjede pogodio je 16 as servisa uz 73 posto ubačaja prvog servisa.

ATP New York, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Ryan Harrison (SAD, 6) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!