Tenis

Moldavac iznenadio Johna Isnera, lagan posao za Nishikorija, Škugor u četvrtfinalu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.02.2018.
Moldavac iznenadio Johna Isnera, lagan posao za Nishikorija, Škugor u četvrtfinalu
Foto: EPA

Na ATP turniru u New Yorku Radu Albot priredio je najveće iznenađenje pobjedom protiv Johna Isnera. Za dobre vijesti pobrinuo se Franko Škugor koji je prošao u četvrtfinale parova...

Neočekivani sudionik četvrtfinala turnira u New Yorku je Španjolac Adrian Menendez. Igrač koji nema puno uspjeha na ATP Touru svladao je u drugom kolu Jeremyja Chardyja koji se na početku godine dosta muči s formom i još uvijek ne igra kako se od njega i očekuje.

Adrtian Mannarino nije imao jednostavan posao protiv Petera Gojowczkya. Nijemac se slomio tek kada je počeo osjećati zdravstvene probleme, a dotad je bio u prednosti. Uzeo je prvi set, a u drugom setu propustio je čak pet break lopti.

Iznenađenje je priredio Radu Albot koji je nakon velike borbe eliminirao trećeg nositelja Johna Isnera. Isner je pogodio 28 as servisa, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Albot je mogao slaviti i u dva seta, u drugom setu vodio je 3:1, no Isner je napravio preokret i odgodio pobjedu Moldavca.

Kei Nishikori postupno se vrača nakon ozljede, krenuo je s nastupima na Challengerima, a u prvom nastupu na ATP Touru nakon Montreala prošle godine, stigao je do četvrtfinala. U drugom kolu rutinski je svladao Rusa Evgenija Donskoja.

U konkurenciji parova Franko Škugor s Robertom Lindstedtom došao je do drugog kola gdje će igrati protiv Amerikanaca Ryana Harrisona i Stevea Johnsona.

ATP New York, drugo kolo:
Adrian Menendez (Španjolska) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:5, 7:6(5)
Adrian Mannarino (Francuska, 4) - Peter Gojowczyk (Njemačka) 6:7(5), 7:5, 4:1 predaja Gojowczyka
Radu Albot (Moldavija) - John Isner (SAD, 3) 7:6(5), 3:6, 6:3
Kei Nishikori (Japan, 5) - Evgeni Donskoj (Rusija) 6:2, 6:4

ATP New York, parovi, prvo kolo:
Robert Lindstedt/Franko Škugor (Švedska/Hrvatska, 4) - Matthew Ebden/Donald Young (Australija/SAD) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!