Rukomet

Saračević: "Ponosan sam na svoju momčad, jedino ovako smo mogli pobijediti"; Kastelic: "Velika pobjeda večeras"

Sportnet • nedjelja, 18.02.2018.
Saračević: "Ponosan sam na svoju momčad, jedino ovako smo mogli pobijediti"; Kastelic: "Velika pobjeda večeras"
Foto: FaH

Borbenu, obrambeno odličnu i koncentriranu utakmicu odigrao je PPD Zagreb u 12. kolu Lige prvaka protiv Nantesa (23:22), zadovoljstvo nisu skrivali trener Zlatko Saračević i jedan od junaka Urh Kastelic...

AUTOR: Jan Šneler

Prije početka utakmice znalo se kako PPD Zagreb mora jurišati na pobjedu. Iznimno agresivno u obrani i koncentrirano u napadu igrali su Zagrebaši. Još kad je sredinom drugog dijela bilo vidljivo da Wisla nije uzela bodove kod Barcelone, znalo se kako PPD Zagreb ima ogromnu šansu.

Desetkovani su bili domaćini. Gotovo je nevjerojatno da je gotovo cijelu utakmicu PPD Zagreb igrao s Horvatom na poziciji desnog vanjskog i to poprilično uspješno. U drugom dijelu, prednost Zagreba se topila no nekoliko odličnih reakcija u obrani i napadačkih solo prodora Domagoja Pavlovića donijelo je potrebnu mirnoću.

"Ponosan sam na svoju momčad, jedino ovako smo mogli pobijediti. Fanatična borba, nevjerojatna obrana pogotovo u prvom dijelu. Ovo što su dečki preživjeli ovaj tjedan i na kraju odigrali takvu utakmicu... Svaka čast. Sjajno je kako smo zadržali Nantes na samo 22 pogotka, obrana u prvom dijelu je zaista bila odlična", rekao je Zlatko Saračević za službene stranice kluba.

Pitanje je kako bi utakmica završila da sjajni slovenski vratar Urh Kastelic nije 50 sekundi prije kraja fantastično obranio kontru Nantesa za izjednačenje. Podsjećamo, Kastelic je imao 14 obrana u utakmici, od toga jednu s linije sedmerca.

"Zadovoljan sam da smo ostali pozitivni u drugom dijelu iako nisam imao sjajno drugo poluvrijeme i osjetio se neki pad. Velika pobjeda večeras, zadovoljni smo naravno i idemo dalje", rekao je Slovenac.

PPD Zagreb očekuju još dva susreta u Ligi prvaka, 24. veljače u gostima kod Pick Szegeda te u posljednjem kolu u zagrebačkoj Areni protiv Kristianstada. Gotovo je sigurno kako bi s dvije pobjede Zagreb prošao u osminu finala, iako se svi nadaju kako bi i trijumf protiv Kristianstada u posljednjem kolu mogao biti dovoljan.

Što se tiče gostiju iz Nantesa, oni i dalje ostaju u borbi za prvo mjesto koje bi im jamčilo direktan ulazak u četvrtfinale. Jasno je kako je sada put daleko teži, no u Nantesu i dalje vjeruju da mogu ostvariti taj podvig.

"Čestitke Zagrebu, odigrali su sjajnu, borbenu utakmicu. Bila je ovo za njih utakmica 'biti ili ne biti' i to se vidjelo na terenu. Mislim da smo bili bolji u drugom dijelu, smatram da je utakmica mogla otići i na jednu i na drugu stranu ali eto, čestitam Zagrebu još jednom na pobjedi večeras", sportski je čestitao trener gostiju Thierry Anti.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!