Košarka

Vujačić donio Torinu prvi trofej u klupskoj povijesti

Petar Jenjić • nedjelja, 18.02.2018.
Vujačić donio Torinu prvi trofej u klupskoj povijesti
Foto: Mišo Gulić

Košarkaši Torina pobjednici su Kupa Italije. U vrlo zanimljivoj utakmici svladali su Bresciju rezultatom 69:67, a junak susreta bio je Sasha Vujačić koji je ubacio pobjednički koš dvije sekunde prije kraja...

Torino je pobjednik talijanskog Kupa čime je osvojio prvi trofej u povijesti kluba. U dramatičnom finalnom dvoboju protiv Brescije slavio je rezultatom 69:67.

U utakmici na mali broj koševa nijedna se momčad nije uspijevala ozbiljnije odvojiti, a na poluvrijeme je s tri koša viška otišla Brescia (31:28). Iako je tijekom nastavka Brescia imala i osam poena viška, Torino je do samog kraja ostao u egalu.

Luca Vitali donio je Bresciji izjednačenje minutu prije kraja utakmice (67:67), a nešto kasnije isti je igrač imao i šut za vodstvo svoje momčadi, no nije bio precizan. Marcus Landry pokupio je napadački skok, ali je izgubio loptu. Deron Washington proigrao je Sashu Vujačića u kontri, a Slovenac je položio loptu u koš dvije sekunde prije kraja.

Torino je do slavlja predvodio Diante Garrett sa 16 koševa, dok su po 11 koševa dodali Vander Blue i Nobel Boungou-Colo. Najbolji je kod Brescije bio Marcus Landry s 22 poena i devet skokova, dok je Michele Vitali dodao 14 koševa.

Talijanski kup:
Torino - Brescia 69:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!