Košarka

VIDEO: Dominik Mavra zabio za pobjedu Lietkabelisa, Žalgiris obranio naslov

Petar Jenjić • nedjelja, 18.02.2018.
VIDEO: Dominik Mavra zabio za pobjedu Lietkabelisa, Žalgiris obranio naslov

Košarkaši Žalgirisa obranili su naslov pobjednika litavskog Kupa. Do ukupno osmog trofeja u ovom natjecanju stigli su pobjedom protiv Lietuvos Rytasa rezultatom 81:62. Treće mjesto osvojio je Lietkabelis koji je bio bolji od Alytaus Džukije, a pobjedničke koševe ubacio je Dominik Mavra...

Vrlo zanimljiva utakmica za treće mjesto pripala je Lietkabelisu koji je slavio protiv Alytaus Džukije sa 81:78. Dvoboj je bio neizvjestan do same završnice, a junak susreta bio je Dominik Mavra koji je na proigravanje Lorenza Williamsa poentirao za dva koša prednosti Lietkabelisa (80:78), sedam sekundi prije kraja. Hrvatski košarkaš s linije slobodnih bacanja ujedno je i potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Mavra je susret zaključio s 11 poena, pet skokova i sedam asistencija za 23 minute na terenu. Lietkabelis je predvodio Lukas Aukštikalnis s 20 koševa. Najbolji je kod poraženih bio Parrish Petty s 15 koševa i sedam skokova.

Do naslova u Kupu stigao je Žalgiris koji je odličnim drugim poluvremenom slomio otpor Lietuvos Rytasa i slavljem 81:62 stigao do drugog uzastopnog naslova, ukupno osmog. Rytas je na poluvremenu imao dva koša viška (35:33), ali preostalih 20 minuta potpuno pripada Žalgirisu koji je bio bolji sa 48:27.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Edgaras Ulanovas s 21 poenom i osam skokova, dok je Aaron White dodao 14 koševa i pet skokova. Jedini dvoznamenkast kod Lietuvos Rytasa bio je Christopher Kramer sa 16 koševa.

Litavski kup, utakmica za 3. mjesto:
Lietkabelis - Alytaus Džukija 81:78

Litavski kup, finale:
Žalgiris - Lietuvos Rytas 81:62

FOTO - MZT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!