Košarka

Efes svladao Tofaš, Kruno Simon najbolji igrač finalne utakmice

Petar Jenjić • nedjelja, 18.02.2018.
Efes svladao Tofaš, Kruno Simon najbolji igrač finalne utakmice
Foto: EPA

Anadolu Efes osvojio je po turski Kup 11. put u klupskoj povijesti. U finalnom dvoboju bio je bolji od Tofaša rezultatom 78:61, a za igrača utakmice proglašen je Kruno Simon koji je ponovno odigrao jako dobru utakmicu...

Košarkaši Anadolu Efesa stigli su do 11. naslova pobjednika turskog Kupa, prvog nakon sezone 2014./15. U finalnom dvoboju bili su bolji od Tofaša rezultatom 78:61, ne dopustivši da im, kao i prošle sezone, promakne trofej. Podsjetimo, od Efesa je tada bolji bio Banvit.

Već je prva četvrtina nagovještavala dobru utakmicu Efesa koji je u sedmoj minuti imao već 15 koševa prednosti (21:6). Tofaš je proigrao u narednom periodu, polako, ali sigurno počeo smanjivati zaostatak koji je nakon ubačaja Josha Owensa iznosio samo četiri koša (34:30).

Ipak, to je bilo sve od Tofaša koji u drugom poluvremenu nije imao odgovora na odličnu igru Efesa. Pobjednici Kupa ubrzo su se vratili na dvoznamenkastu prednost koju su sačuvali do kraja utakmice i zasluženo došli do naslova.

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je Errick McCollum s 23 poena, dok Kruno Simon nije previše zaostajao. Hrvatski košarkaš dodao je 19 koševa, pet skokova i sedam asistencija te je proglašen za igrača utakmice.

Jedini dvoznamenkastu kod Tofaša bio je Tony Crocker s 11 koševa.

Turski kup, finale:
Anadolu Efes - Tofaš 78:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!