Košarka

Bayern do naslova u Kupu, Babićevom Ulmu treće mjesto

Petar Jenjić • nedjelja, 18.02.2018.
Bayern do naslova u Kupu, Babićevom Ulmu treće mjesto
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Bayern Münchena osvajaču su njemačkog Kupa. U finalnoj utakmici, zahvaljujući odlično odigranoj završnici, svladali su berlinsku Albu rezultatom 80:75. Do pobjede u susretu za treće mjesto stigao je Ulm Luke Babića koji je bio bolji od Bayreutha...

Do drugog nacionalnog Kupa, nakon dva poraza u finalu, stigao je Bayern koji je u finalnoj utakmici svladao berlinsku Albu rezultatom 80:75.

Prve tri četvrtine dobila je Alba i uoči posljednje dionice imala pet poena prednosti (59:54). Tri i pol minute prije kraja momčad iz Berlina i dalje je bila u vodstvu (73:69), međutim, Bayern uzvraća na krilima Reggieja Reddinga i Jareda Cunninghama te serijom 10:0 lomi susret u svoju korist.

Upravo je spomenuti dvojac bio najbolji u pobjedničkim redovima. Cunningham je ubacio 28 poena, dok je Redding dodao 13 koševa i pet skokova. Albu je predvodio Luke Sikma s 14 poena, Bogdan Radosavljević dodao je 12 koševa.

U utakmici za treće mjesto Ulm je bio bolji od Bayreutha rezultatom 81:79 uz jako dobru utakmicu Ryana Thompsona koji je predvodio pobjedničku momčad s 21 poenom i šest skokova. Luka Babić dodao je četiri poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju za 16 minuta na terenu. Najučinkovitiji je kod poraženih bio De'Mon Brooks sa 17 poena.

Njemački kup, utakmica za 3. mjesto:
Ulm - Bayreuth 81:79

Njemački kup, finale:
Bayern München - Alba Berlin 80:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!